Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.449
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.449
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin Serbest Düşüşte! Analist: Bu Seviyelere Gidiyoruz

Bitcoin (BTC) %8 düşüşle 38.000 dolara derinleşerek son kazançlarının çoğunu sildi. ABD işgücü piyasasındaki büyümeye işaret eden veriler, mevcut satışları ateşleyerek, bu ay Fed’in faiz oranındaki artış için durumu güçlendiriyor. Güncel piyasa verilerini ve fiyat tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik…

Fed’in faiz artışları Bitcoin’e olumsuz yansıyor

Bitcoin’in kayıpları, önceki birkaç gündür hafif bir düşüşte olmasına rağmen, güçlü ABD iş istatistiklerinin ardından arttı. Raporlara göre, Şubat ayında istihdam yedi ayın en hızlı oranında yükseldi. Sonuç aynı zamanda Fed Başkanı Jerome Powell’ın işgücü piyasasının ısındığı ve Fed’in Mart ayında faiz oranlarını muhtemelen en az 25 baz puan artıracağı yönündeki son sözlerine de tekabül ediyor.

Fed, oran ayarlamalarını iki temel faktöre dayandırıyor: enflasyon ve istihdam. ABD’de tüketici fiyatları 40 yılın en yüksek seviyesindeyken, Fed’in 15 ve 16 Mart’ta yapacağı toplantıda faiz oranlarını yükseltmesi bekleniyor. Powell’ın şahin yorumları, Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle Fed’in zam planlarının durdurulacağına dair önceki söylentileri de çürüttü. Verilerin açıklanmasının ardından, Fed’in potansiyelinin artması Rusya-Ukrayna krizinin yarattığı belirsizliğe eklendiğinden, daha geniş finansal piyasalar solgunlaştı. Rusya’nın Ukrayna’da Avrupa’nın en büyük nükleer santralini ele geçirme endişeleri de kamuoyunu sarstı.

Borsadan yaklaşık bir haftalık ayrışmaya rağmen, Bitcoin Cuma günü ABD hisse senetlerine ayak uydurdu. Neredeyse bir hafta tarafsız kaldıktan sonra, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi aşırı korkuya döndü.

Bitcoin 35 bin dolara mı gidiyor?

Yatırımcılar şimdi bir sonraki destek seviyesi olarak 35.000 doları izliyorlar. Desteklerin kaybedilmesi, Bitcoin’i iki hafta önce, Rus-Ukrayna çatışmasının artan endişelerinin riskten kaçınma tavrına yol açtığı yerle tehdit ediyor. BTC daha sonra bir ayın en düşük seviyesinden 44.000 dolara yükselirken, devasa balina hesaplarının alım satımındaki yavaşlama nedeniyle kazançlar durduruldu. Şubat ayında, Bitcoin son kez 44.000 dolara ulaştı ve yeni yılda şimdiye kadar %15’den fazla değer kaybetti. Twitter’dan Steven Aitchison, 35.000 dolar destek bölgesinin belirleyici olduğu kadar kaçınılmaz olduğunu düşünüyor:

35.000–39.000 dolar aralığına geri döndük ve bir ralliyi ateşleyecek önemli olumlu haberler için fazla bir yol yok. Sonuç olarak, 35.000 dolarlık destek hattına geri dönmemiz gerekebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir