Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.161
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.161
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bitcoin Safiye İçin İstenen Ceza Sonunda Belli Oldu!

“Bitcoin Safiye” olarak bilinen Safiye Gökçe Yüce ve eşi Oğuzhan Yüce, Aydın’da ‘komisyoncu’ kimliğine bürünerek 40 kişiyi 30 milyon TL dolandırdıkları gerekçesiyle 135’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bitcoin Safiye ve eşi hakkında 135 yıl hapis isteniyor

Adanalı Safiye Gökçe Yüce, eşi Oğuzhan Yüce’nin bir jeotermal santralde elektrik mühendisi olarak çalışmaya başlamasından yaklaşık 5 yıl önce Aydın’a yerleşti. Burada taşeron bir firma kuran çift, JES firmalarına iş yapmaya başladı. Bir süre sonra, Aydın Devlet Hastanesi’ne kontrole giden ve burada bir doktorla tanışan Safiye Gökçe, kendini “ekonomist” olarak insanlara tanıtmaya başladı. Kısa sürede sadet zincirini andıran bir yapı inşa eden Safiye, hemşireden polise kadar farklı mesleklerden 40 kişiyle temasa geçti ve para ve Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kişiden fon topladı.

Bitcoin (BTC) almak için para toplayan bu insanlar iki yıl boyunca Safiye Gökçe Yüce’den geri dönüş alabildi. 23 Ağustos 2019’da para aldığı kişilere kurdukları şirketin arkasında bir JES firmasının olduğunu ve yeğeninin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olduğunu bildiren çift kayıplara karıştı. 27 mağdur, Safiye Gökçe Yüce’nin telefonlarına cevap vermemesi üzerine avukatları aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve dolandırıldıklarını öğrendi.

Otoyol gişelerinde yakalandı, tutuklandı ve serbest bırakıldı

‘Bitcoin Safiye’ her yerde aranırken, Bursa polisi ihbar üzerine harekete geçti. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 8 Kasım 2019 günü saat 03:00 sıralarında Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Bursa gişelerinde giren Safiye Gökçe Yüce, polis tarafından durdurularak cezaevine göz altına alındı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, işlemlerinin ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Safiye Gökçe Yüce’yi teslim aldı. Safiye Gökçe Yüce, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Elektronik kelepçesini çıkardı

Dört ay hapis yattıktan sonra 10 Mart 2020’de elektronik kelepçe ve seyahat yasağı ile serbest bırakıldı. Bir yıl sonra elektrik kelepçesini çıkardı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Safiye Gökçe Yüce ve eşi Oğuzhan Yüce’ye 27 ayrı dolandırıcılık suçu ve 1 yıldan 5 yıla kadar değişen toplam 135 yıl hapis cezası veren iddianame hazırladı. Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi onayladı. İddianameye göre 27 mağdur ve sanık Safiye Gökçe Yüce ile eşi Oğuzhan Yüce uzlaşmaya hazırdı. Yargı karşısına çıkan çift, bu işte 250 bin TL zarar ettiklerini söyledi. Sonuç olarak, Bitcoin Safiye ve eşi hakkında 135 yıl hapis isteniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir