Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.749
% 2.72
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.749
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin, Ripple ve Ethereum: Şimdi Bu Seviyeleri Bekleyin!

Kripto piyasası, en çok hareket eden varlıklar arasında piyasa farklılığı göstermeye devam ederken küçük bir yükseliş dalgasıyla yatırımcıları rahatlatmaya başladı. Bitcoin, Ripple ve Ethereum bu yükselişten nasıl faydalandı? Gelin size grafikler üzerinden, bu durumu açıklayalım.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin şu anda yatay bir şekilde fiyatlanmaya devam ediyor. Ayrıca Bitcoin Coinmuhendisi.com olarak, bildirdiğimiz üzere yükselmeye başlayan Ethereum ve Ripple’ın gerisinde kalarak nispeten daha kötü bir yol izlemektedir. Bu senaryoda dikkatli olmak gerekmektedir. Bitcoin, mevcut olarak 21.200 dolar fiyatıyla 200 haftalık hareketli ortalamanın altında konsolide olmaktadır.

Bitcoin bu durumu tersine çevirmesi için 21.200 dolar piyasa değerinden uzakta olan 31.000 doların üzerine çıkarak düşüş trendini geçersiz kılması gerekmektedir. 19.728 doların altındaki bir kırılma, BTC fiyatını 16800 dolara düşürmesi çok olasıdır.

Hafta sonu boyunca yeni düşük seviye gerçekleşmediği sürece, düşüş trendinin geçersizliği 31.000 dolar olarak kalacaktır. 31.000 doların kırılması durumunda, boğalar bir geri çekilme üzerine piyasaya girebilir. Ayrıca kısa vadede 37.500 doları hedefleyebilir. Bununla beraber bu senaryo gerçekleşirse, mevcut Bitcoin fiyatından yüzde 77 artış gerçekleşecektir.

Ethereum (ETH)

Ethereum fiyatı, Bitcoin fiyat hareketinden bağımsızlaşmaya başladı. 24 Haziran Cuma günü, ETH fiyatı 200 haftalık hareketli ortalamayı aşarak önemli bir direnç noktasını geride bıraktı. 2 saatlik grafikte yer alan delici boğa mumu, şimdi ETH fiyatını 1200 doların üzerinde desteklemektedir.

Boğalar lehine ince bir dönüş olduğu için Ethereum fiyatı ilginç bir hacim modeli göstermektedir. Piyasa koşulları gerçek olursa, Ethereum fiyatı kısa vadede 1420 dolara ulaşacaktır. Ayrıca muhtemelen 1535 dolar direnciyle mücadele etmekte sorun yaşamayacaktır.

Yükseliş tezinin geçersiz kılınması, 18 Haziran’ın en düşük seviyesi olan 881,20 dolardadır. Yatırımcılar Bitcoin’in henüz kaybedilen 200 haftalık hareketli ortalamayı geçmediğine dikkat etmelidir. 881 dolar ihlal edilirse, Ethereum fiyatı 750 dolara kadar düşebilecektir. Ayrıca bu da mevcut ETH fiyatından yüzde 37’lik bir düşüşe neden olabilecektir.

Ripple (XRP)

Ripple’ın (XRP) fiyatı, dijital havale token’ı sadece birkaç saat içinde yüzde 16 arttığı için durgun olan boğaları şaşırttı. Yükseliş dalgası, Ripple’ın Blockchain çözümlerinin bir sonraki aşamasını ortaya çıkarmak için 100 yeni çalışanı işe alma planlarını duyurmasından sadece iki gün sonra gerçekleşti.

Ripple fiyatı yazının yazıldığı sırada bir önceki destek seviyesinde 0.365 dolardan işlem görmektedir. Boğa koşusu gerçekleşirse, Ripple üçgen zirvesi olan 0,395 dolardan ret yemeyerek, 0,40 dolarlık fiyat seviyelerine ulaşmalıdır. Ayrıca eğer bir geri çekilme gerçekleşecekse, 0,40 dolar ortalarında bir yerde başlamalıdır. Ayrıca iyi giriş yeri sağlayan 19 Haziran’ın düşük seviyesi, 0,298 doların altında işlem kapatılmalıdır.

Bu verilerle birlikte, mevcut ralli bir zikzak düzeltmesi olabilecektir. Ayrıca, diğer senaryo yeni düşük seviyelere keskin bir düşüş gerçekleşmesini sağlayacaktır. Güvenli düşüş noktasını geçersiz kılma yeri, 0,4650 dolardadır. Bu da dördüncü dalganın zirvesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 0,465 direnci eğer kırılırsa, 1,20 doları görmesi muhtemeldir. Ayrıca daha uzun süreli dönemlerde yüksek seviyelere ulaşması söz konusudur. Bu senaryo gerçekleşirse mevcut Ripple fiyatından yaklaşık yüzde 237’lik bir artışla güvenli bölgelere geri dönecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir