Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.598
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.598
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin Pizza Günü Hakkında 7 Şaşırtıcı Gerçek!

22 Mayıs, kripto topluğu arasında “Bitcoin Pizza Günü” olarak bilinir. Peki bugün hakkında bazı gerçekleri biliyor muydunuz?

10.000 Bitcoin o sırada sadece 41 dolardı

10.000 BTC ile pizza satın alan Hanyecz, tam olarak 41 dolar harcadı. Rakamlar doğruysa, satış anında BTC fiyatı kabaca 0,004 dolar.

Hanyecz siparişi için 4 gün beklemek zorunda kaldı

Hanyecz, sipariş için bir süre bekledi. 18 Mayıs Salı günü kendisine pizza siparişi verebilecek birini bulmak için Bitcoin.org forumlarında yazdı. Siparişi 4 gün son verebildi.

10.000 BTC ile ikiden fazla pizza satın aldı

Ancak Hanyecz sadece iki pizza ile durmadı. Haziran ayında sınırı zorlamaya çalıştı ve gönderisine anlaşmanın “ açık bir teklif ” olduğunu ekledi. 12 Haziran’da “Param olduğu sürece (genellikle bol miktarda param var) bu pizzalardan 2 tanesi için her zaman 10.000 BTC takas edeceğim” diye yazdı. “İlgilenen varsa lütfen bana bildirin” diye ekledi.

Pizza siparişini veren Jercos sonunda Bitcoin’ini sattı

Pizza Günü tatili büyüdükçe, pizzayı Hanyecz’e sipariş eden Jeremy “Jercos” Sturdivant’ın yeniden ilgi odağı haline gelmesi uzun sürmedi. Satın alamdan beş yıl sonra, 2015’te “Bitcoin Who’s Who” adlı bir web sitesine tek röportajını verecekti. Sturdivant, o sırada “bir para biriminin harcanması gerektiğini” söyleyerek, mevcut HODLer’ların muhtemel dehşetine, aldığı 10.000 BTC’nin toplamda yaklaşık 400 dolar değerinde olduklarında “hızlı bir şekilde ekonomiye geri döndüğünü” belirtti.

Bitcoin pizza günü başlarda kutlanmadı

Bitcoin Pizza Günü bugün yaygın olarak bilinirken, 2014’ten önce herhangi bir kutlamayla ilgili kayıtlar azdır. 2013’ten önce Bitcoin farkındalığı düşük olduğu için bu tarih önemsemiyordu.

Bitcoin pizza günü ilk “Bitcoin bayramı” değil

Pizza gününden daha önce, 28 Nisan 2011 “Satoshi Kaybolma Günü” olarak ilan edildi. BTC Pizza Günü biraz daha erken gerçekleşmiş olsa da, büyük olasılıkla fiyat henüz gerçekten yükselmediği için tatil olması biraz zaman aldı.

Gerçek pizzaların resimlerini hala görebilirsiniz

Milyonlarca dolarlık pizzaların gerçekte nasıl göründüğünü merak mı ediyorsunuz? Artık merak etmeyin. Orijinal fotoğraflar aşağıdaki gibi.

Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız, BTC pizza günü hakkında ayrıntılı bir makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir