Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.546
% 2.97
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.546
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Milyarderi: O Altcoin’in Çökeceğini Biliyordum!

Kripto para piyasası son birkaç aydır zor dönemlerden geçiyor. Rusya-Ukrayna savaşı fitili ateşleyen ilk olaylardan biriydi. Ardından savaşın da etkisiyle, küresel enflasyon oranlarındaki artış geldi. Bununla birlikte, yaşanan hiçbir gelişme en sonuncusu kadar vurucu olmadı. Bitcoin ve altcoin piyasaları için devrilme noktası, aslında Terra projesinin çöküşüydü.

Terra’nın stabilcoin’i olan UST’nin her zaman dolara sabit olması gerekiyordu. Ancak Coinmuhendisi.com olarak da bildirdğimiz üzere UST, ABD dolarına 1:1 oranındaki sabitliğini kaybetti. Bunun ardından, LUNA ve UST keskin bir şekilde düştü ve kripto piyasasının geri kalanını da beraberinde getirdi. Bu olayı hiç kimse tahmin etmiyordu. Ancak, son açıklamalarına göre FTX’in Bitcoin milyarderi CEO’su Sam Bankman-Fried her şeyi önceden görmüştü. İşte detaylar…

Bitcoin milyarderi Terra çöküşünü tahmin etmişti

Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, Perşembe günü “Küresel Borsa ve Aracılık Konferansı”nda yaptığı sunumda konuştu. Piper Sandler’ın düzenlediği konferansta ünlü CEO, Terra’nın tokenleri UST ve LUNA’nın çöküşüne değindi. Bitcoin milyarderi, yaptığı sunumda Terra çöküşünü önceden tahmin ettiğini öne sürdü. Ancak çöküşün boyutunu doğru hesaplayamadığını da sözlerine ekledi:

“Terra ekosisteminde potansiyel bir sorun olacağı oldukça açıktı, bunu biliyordum. Ancak sonunun bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim.”

Ünlü CEO sözlerine devam etti ve stabilcoin kavramının Terra projesini tanımlamadığını öne sürdü. Fried, “stabilcoin, istikrarlı olacak şekilde tasarlanan kripto paralardır” dedi. Ayrıca, “En temiz örnek, dolaşımdaki token sayısı kadar doları olan bir banka hesabı olması gerektiğidir.” diye de ekledi. Sunumunu sürdüren Bitcoin milyarderi, stabilcoin projelerinin bir özelliğinin de şeffaflık olduğunu dile getirdi. Ardından, insanların tam olarak ne satın aldıklarını bilmeleri gerektiğini savundu.

Sam Bankman-Fried Terra projesini yerden yere vurdu

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Terra projesini eleştirmeye devam etti. Buna göre CEO, Terra’nın asla yürümeyecek bir proje olduğunu düşünüyordu. Bankman-Fried, “Ama kesinlikle olmaması gereken şey, onu destekleyen uçucu bir kripto para birimidir” dedi.  Kullanıcıların 1 dolar değerinde LUNA yakarak TerraUSD elde edebileceğini söyledi. Bitcoin milyarderi, “Yani dolaşımda olan 20 milyar UST’yi destekleyen şey, piyasanın çok sayıda yeni LUNA token basımına dayanma ve bunları ödeme yeteneğiydi. Ancak, bu talep-arz dengesi değişebilen bir şeydi. Bu da Terra’nın sonu oldu” dedi. Son olarak Bankman-Fried, LUNA ve UST arasında gerçekten de ilginç bir ilişki olduğunu söyledi. Ancak, bu ilişkiyi tanımlayan kelimenin “istikrarlı” olmadığının net olduğunu da ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir