Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.424
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.424
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bitcoin Mid-Halving Haftaya! İşte Bilmeniz Gerekenler

Bitcoin yarılanması, yani halving’i “dijital altın” olarak görülen BTC’nin fiyatında önemli bir artışa yol açması beklentisi nedeniyle tüm kripto para endüstrisi için en uzun zamandır beklenen olaylardan biridir. Ancak bazılarına göre, son halving ile bir sonraki halving arasındaki orta nokta, yani “mid-halving”, piyasa için pek iyimser olmayabilir. İşte detaylar…

Bitcoin halving’ine yönelik tarihsel veriler neler gösteriyor?

Santiment’in on chain veri akışı, pazarın zaten gördüğü halving’ler arasındaki her noktayı vurguladı. Grafiğe göre, her bir yarılanma olayı yerel bir üst fiyatla işaretlendi ve ardından Bitcoin’in değeri bir sonraki yarıya kadar düştü. Santiment’in makalesinin önerdiği gibi, piyasa bir sonraki halving düzeltmesinin önünde duruyor. Şirketin analizi, BTC’nin önemli dirençleri kırmak için mücadele ettiği, büyüme aşamasına girdiği ve genel olarak olumlu performans gösterdiği önceki döngülerin verilerine dayanmaktadır.

Uzmanlar ayrıca, Mart ayının ortasında başlayan yerel yükseliş trendinde kalmaya devam ettiği için, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in daha önce olduğu gibi aynı modeli izleyip izlemeyeceğinin henüz net olmadığını belirtiyor. Bu sırada BTC, yüzde 1.3’lük bir yükseliş ile 46.631 dolardan el değiştiriyor.

Halving döngüsü bozuluyor mu?

coinmuhendisi.com olarak daha önce çeşitli Blockchain ve kripto para uzmanlarının daha önce kripto piyasası üzerinde büyük etkisi olan halving olayları hakkındaki vizyonunu paylaşmıştık. On chain analist Willy Woo, 2021’de gördüğümüz büyük kurumsal girişler nedeniyle halving’in artık pazar ve endüstri üzerinde aynı etkiye sahip olmayabileceğini belirtti.

Woo’nun argümanına göre, Bitcoin artık çoğunlukla daha küçük yatırımcılar tarafından yatırım yapılan tamamen bireysel yatırımcılara yönelik bir varlık değil. Bitcoin’in fiyat performansının büyük kısmı, yalnızca Ocak ayından bu yana 1 milyar dolar değerinde BTC satın alan Terra Foundation gibi büyük finans kurumlarının ve projelerin elinde yoğunlaşıyor. Bu nedenle analiste göre, Bitcoin’in dolaşımdaki arzında kurumsal fonların artan payı ile halving’ler artık aynı etkiye sahip olmayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir