Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.330
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.330
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin madencilerinden gelen yeni veriler, BTC fiyatını etkileyebilir

Investing.com – Kripto endüstrisinde şirket kaynaklı riskler devam ederken Bitcoin madencileri, zor günler yaşamaya devam ediyor. 

Glassnode tarafından sağlanan son veriler, madencilik şirketlerinin Bitcoin rezervlerinin geçen hafta itibarıyla düşüş eğilimini devam ettirdiğini ortaya koydu. Verilere göre geçen hafta madenciler, yaklaşık 7.700 BTC satışı gerçekleştirdi. Buna göre bu satışlarla toplam rezervler %10 oranında düştü.

Geçtiğimiz ay rekor seviyelere ulaşan Bitcoin madenciliği hash oranı, kripto madencilerinin maliyetlerinin de artması anlamına geliyordu. Kasım ayı itibarıyla hash oranının düşüşe geçmesiyle bir miktar rahatlayan madenciler, hâlâ maliyetlerini karşılamakta zorlanıyor. 

Geçen haftaki BTC satışlarının ardından Glassnode tarafından yapılan yorumlarda bu düşüşün Eylül 2018 döneminden bu yana en sert düşüş olduğu belirtildi.

Bu veri Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

Madencilerin BTC biriktirme eğilimine girmesi, zaman zaman fiyatların yükseleceğine dair bir öncü gösterge olarak değerlendirilir. Grafikteki bir düşüş ise fiyatların daha da düşebileceği şeklinde yorumlanabilirken madencilik şirketlerinin maliyetleri de belirleyici bir nokta oluyor. Zira şirketler, faaliyetlerinden kaynaklı masrafları karşılamak için rezervlerinde bulunan Bitcoin’leri satmaya karar verebiliyor.

Geçen hafta görülen keskin düşüş ise kripto piyasasını yeni bir kaosun içine iten FTX iflasıyla ilişkilendirilebilir. Geçen hafta boyunca artarak devam eden FTX çöküşü endişesi, madencilerinde BTC satışına tetiklemiş olabilir. Ayrıca geçen haftaki kriz ortamında Bitcoin’in 20.000 doların altına düşmesiyle birlikte madencilerin satışlarını hızlandırdığı da görülüyor.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin, son satış dalgasında 2 yılın en düşük seviyesi olarak 15.500 dolara kadar geriledi. Hafta başında dip seviyeleri yeniden test eden Bitcoin yatırımcıları, bu noktadan gelen alımlarla Pazartesi gününden bu yana hafif alıcılı hareket ediyor. Buna göre BTC, son 2 günde %3’e yakın değer artışı gördükten sonra bugün erken saatlerde 17.000 doları test etti. BTC/USD, şu an 16.800 dolar bandında hareket ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir