Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.039
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.039
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin Madencileri Satış mı yoksa Birikim mi Yapıyor?

Bitcoin madencilerinin kripto çöküşü endişeleri ortasında birikme çılgınlığında olduğu bildirildi. BTC madencileri, piyasadaki en yüksek BTC sahipleri arasında. Arcane Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, halka açık Bitcoin madencilerinin çoğu, çıkardıkları Bitcoinlerini satmıyor.

Bitcoin (BTC) madencileri neyi hedefliyor?

Kripto ve dijital varlık analizi ve araştırma hizmeti sağlayıcısı, madencilerin birikim stratejilerinin arkasındaki mantığı açıkladı. Coinmühendisi.com‘un edindiği bilgiye göre, bunun nedeni çoğunlukla halka açık madencilerin hisse senetlerinin BTC fiyatıyla yakından ilişkili olmasını istemeleridir. Uzun vadede, karşılaştırmalı kripto ile daha büyük bir korelasyon, dolaylı BTC’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcıları cezbedecektir. BTC madencilik şirketleri, BTC yatırım araçları olarak hizmet etmeyi amaçlıyor ve yatırımcılara varlığı doğrudan tutmadan Bitcoin maruziyeti sağlamaya yardımcı oluyor. Raporda, bu nedenle, BTC fiyatı ile daha fazla ilişkili olmak için Bitcoin hazineleri oluşturmayı planladıkları belirtildi.

Marathon, halka açık ilk 10 BTC madencilik şirketi arasında en büyük BTC rezervini kurdu. Marathon, halka açık kayıtlara göre şu anda 8.956 BTC’ye sahip. Miktarın yarısı kendi kendine çıkarılıyor ve Ocak 2021’deki satın almalar yoluyla yaklaşık 4813 BTC eklendi. Marathon’u sırasıyla 7.355 BTC, 6.115 BTC ve 5783 BTC tutan Core Scientific, Hut 8 ve Riot takip ediyor. Arcane ayrıca, bilançolarında Bitcoin tutan halka açık ilk 10 kurum arasında altı Bitcoin madencisinin bulunduğunu kaydetti. Maraton, Bitcoin Treasuries’ten alınan verilere göre yalnızca MicroStrategy ve Telsa tarafından geçiliyor.

Madenciler operasyonlarını genişletiyor

Arcane ayrıca halka açık madencilik şirketlerinin hash oranlarını artırmak için fon dağıttığını da tespit etti. Core Scientific ve Marathon da dahil olmak üzere birçoğu, kamu piyasalarından ve borç finansmanından yararlanarak genişlemeleri için fon sağladı. Marathon, hash oranını yıl sonuna kadar %500 artırarak en hızlı büyüyen olmayı planlıyor. Benzer şekilde Core Scientific, diğerlerinin de iddialı hedefleri olduğu %150’lik bir artış hedefliyor. Bu firmalar büyük ölçüde ABD ve Kanada’da faaliyet gösterdiğinden, büyüme çabalarının farkında olmadan Kuzey Amerika’nın Bitcoin hash oranına zaten büyük katkısını artırma etkisi olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir