Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.151
% 4.32
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.151
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bitcoin Madencileri BTC’lerinin Bir Kısmını Satıyor! İşte Sebebi

Kripto para dünyası hızla gelişiyor. PoW konsensüs Blockchain’ler ile ilgili olarak, yatırımcılar Bitcoin madenciliği operasyonları hakkında daha fazla endişe duyuyorlar. Ayrıca, madenciler süreçte giderek daha fazla zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu bağlamda, kripto madencileri tarafından tutulan Bitcoin miktarının son zamanlarda 10 yılın en düşük seviyesine ulaştığını belirtmek önemli. Kripto araştırma platformu IntoTheBlock tarafından yayınlanan aşağıdaki grafik, madenci birikiminin son yılların en düşük seviyelerinde olduğunu gösteriyor.

IntoTheBlock: Bitcoin gelişiyor ve madencilerin bunda küçük bir rolü var

Merakla, madenciler tarafından tutulan BTC miktarı 10 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Yazım sırasında, Bitcoin hash rate rekor seviyelere yakındı. Madenci topluluğunun tamamı yalnızca toplam 1,95 milyon BTC’ye sahip ve 2010’dan bu yana en düşük rakamlardan biri.

Bitcoin hash rate ve zorluğu Şubat ayında rekor seviyelere yakındı. Bitcoin’in 7 günlük ortalama hash rate 191 EH/s idi. 17 Şubat’ta bu 220 EH/s’ye sıçradı. Böylece %15’lik bir artış gerçekleşti. Hash oranındaki bu artış, Şubat ayı için zorlukta yaklaşık %4,8’lik bir artışa neden oldu. Luxor Technologies’in veri platformu Hashrate Index’in bir blogu olan Ergo, şunları kaydetti:

Bitcoin madencileri, ayın yaklaşık yarısı boyunca tüm zamanların en yüksek zorluk derecesinde hash işlemi yapıyorlardı, bu nedenle birim hash rate başına daha az Bitcoin kazanıyorlardı.

Madencilerin marjları üzerindeki bu baskı, madencilerin “ işletme giderlerini karşılamak için BTC’lerinin bir kısmını satmasına ” neden oldu. Böylece daha yüksek bir hash rate ve zorluk, madenci gelirlerini azalttı.

Şubat fırtınası

Halka açık ilk yedi Kuzey Amerika madencisinde, ortalama olarak, Bitcoin üretimi yaklaşık %8,6 düştü. Bu, aşağıdaki çubuk grafik analizinde belirgindi.

Madenciler neden endişeli?

Endişeler, Coinmühendisi.com olarak aktardığımız ABD Başkanı’nın son “kripto kararnamesinden” sonra ortaya çıktı. Joe Biden, yönetimini kripto para birimleriyle ilişkili çevresel maliyetler ve potansiyel faydalar hakkında çalışmaya ve rapor vermeye çağırdı. Bunu takiben, O’Shares ETF’lerin başkanı Kevin O’Leary, tüm kripto madenciliği yatırımlarını sattığını duyurdu.

Ancak Mart ayı, hash rate %1,5 düştüğü için bu etkilenen madencilere biraz merhamet gösterdi. Yazım sırasında, 189M TH/s’de duruyor. Bu, madenciler için potansiyel olarak olumlu bir gelişme.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir