Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.893
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.893
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bitcoin Kritik Bölgede! Huobi: Bu 3 Şeyi İzleyin!

Bitcoin (BTC), Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.789 dolar seviyelerine ulaşmasından bu yana en sert testlerden biriyle karşı karşıya. Lider kripto para birimi satış baskısına direnmeye çalışırken, Huobi Araştırma Enstitüsü analistleri, BTC’nin çok kritik bir bölgede olduğunu düşünüyor. Analistler, BTC’nin mevcut fiyatını etkileyebilecek makroekonomik faktörlere ve teknik göstergelere dayanarak, gelecek dönemde olabilecek değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Coinmuhendisi.com olarak, detayları aktarıyoruz…

Bitcoin fiyatını etkileyebilecek makroekonomik faktörler

Huobi Araştırma Enstitüsü’nün önde gelen araştırmacılarından William Lee, “Piyasa kritik bir bölgede ve bu, Bitcoin’in gelecekteki fiyat yönünü belirleyecek” dedi. Avrupa’da, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma, her iki taraf da lider kripto para birimini kendi avantajlarına kullanmaya çalışması üzerine Bitcoin’i güçlü bir yükselişe geçirdi. Ukrayna, kripto kullanarak önemli miktarlarda bağış toplarken, Rus kuruluşları ise yaptırımları atlatmak için yine Bitcoin’i kullanmayı düşündü. Rus vatandaşları ayrıca, Bitcoin’in değerini artıran, hızla değer kaybeden rubleye karşı servetlerini korumak için kullandı. Araştırma enstitüsüne göre, G7 ülkelerinin Rusya’ya karşı kripto alanını daraltma eylemleri Bitcoin’in fiyatı için kötü olabilir.

Analistler ayrıca, Fed’in faiz oranlarını artırmayı teklif etmesinin de Bitcoin için bir başka olumsuzluk yaratacığı görüşünde. Enstitü yayınladığı raporda, “ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kademeli olarak toparlandı ve para politikasındaki değişim kaçınılmaz” dedi. Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 4’e kadar artıracağı söylentileri giderek artıyor.

BTC için teknik göstergeler neye işaret ediyor?

Huobi Araştırma Enstitüsü, makro faktörlerin yanı sıra, Bitcoin için hassas bir tablo çizen bazı tekniklere de dikkat çekti. BTC’nin 2020’nin ikinci yarısında üçüncü boğa piyasası koşusuna başlamasından bu yana iki zirve yaşadığını ve şu anda, ‘’Üçlü Zirve’’ düzenine uygun olarak, üçüncü zirvesine ulaşma yolunda olduğunu belirtti.

Enstitü, büyük ölçüde Rus-Ukrayna çatışmasının tetiklediği yeni trendi ‘B Dalgası’ olarak adlandırdı. Trend devam ederse, B Dalgasından C dalgasına geçişten sonra fiyatlarda keskin bir düşüş beklenebileceğini savundular. William Lee şunlar söyledi:

Bitcoin fiyatı gelişmeye ve üçüncü zirveyi oluşturmaya devam ederse, B dalgası devam edecek, aksi takdirde piyasa daha da keskin bir şekilde düşecek. Şu anda mevcut RSI endeksi 50’nin altında ve bu, zayıf piyasanın göstergesi. Ancak, bu rakam henüz 30’un altına düşmedi, bu da piyasanın henüz aşırı satım durumunda olmadığı anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir