Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.162
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.162
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin Kapitülasyonu! “Bu Seviyelere Düşüş Olabilir”

Bitcoin, hafta sonu boyunca yatay hareket ettikten sonra, bir düşüş daha yaşadı. Peki, şimdi piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi için neler bekleniyor? Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Bitcoin için beklentiler ne yönde?

Glassnode Insights’ın raporuna göre, Bitcoin, yıllık en düşük seviyelere geri dönerken, alıcılar ayıların üstesinden gelmeye ve yeni destek oluşturmaya çalışıyor. Bununla birlikte, raporda, mevcut makro-ekonomik ortam nedeniyle insanlar BTC’lerini boşalttığı için satış baskısının “kalıcı” olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre boğalar ivme kaybetmeye devam ederse veya satıcılar bir tükenme seviyesine ulaşırsa, yeni seviye herhangi bir noktada kırılabilir. Glassnode Insights aşağıdakileri ekledi:

Son haftalarda yatay hareket eden fiyatlar ile göreli bir denge kuruldu. Bununla birlikte, gelen sınırlı taze talep göz önüne alındığında, bu hassas denge, herhangi bir önemli derecede satıcı tükenmesi veya tersine, satıcıların yeniden canlanması ile bozulabilir.

Yatırımcıların yüzde 15’i zararda

Ayrıca, rapor, spekülatörlerin yüzde 15’lik bir toplam gerçekleşmemiş kayıp kaydettiğini iddia ediyor. Bu yatırımcıların çoğu yaklaşık 46.400 dolardan satın aldı ve şu anda 39.200 dolarlık bir ortalama satın alma fiyatı kaydeden uzun vadeli yatırımcılara karşı pozisyonlarını zararda tutuyorlar. Glassnode aşağıdaki ifadeleri ekledi:

Önemsiz olmayan günlük kayıpların iki aydan uzun süredir devam ettiğini görebiliriz, bu da günlük piyasa değerinin yaklaşık yüzde 0,5’ine eşittir. Önemli olmakla birlikte, bu büyüklükteki kayıplar 2018 ayı piyasasında, Mart 2020’de veya Mayıs 2021’de görülen aşırı kapitülasyon seviyelerine yakın değil.

Bitcoin için kritik seviyeler neler?

Uzmanlara göre olumsuzluk durumunda, Bitcoin 3 kritik seviyede bir sıçrama yaşayabilir. Kısa vadede, bu seviyelerde oturan yaklaşık 20 milyon dolarlık teklif emri olduğundan, büyük bir düşüşü önlemek için 36.000 doların tutulması gerektiği vurgulanıyor. Daha yüksek zaman dilimlerinde 29.000 dolar büyük bir psikolojik fiyat noktası olarak duruyor. 2021’in düşüş trendi sırasında BTC bu seviyelerde destek buldu ve bunları kaybetmek daha büyük bir kaybı tetikleyebilir. Glassnode başka bir önemli seviyeyi aşağıdaki gibi vurguluyor:

Gerçekleşen Fiyat şu anda 24,1 bin dolar ve zincire en son taşındıklarında değerlenen tüm coin’lerin ortalama fiyatıdır. Tarihsel olarak, bu çok sağlam bir döngü destek seviyesi olmuştur ve toplam pazarın hala yüzde 63’lük gerçekleşmemiş bir kâr tuttuğunu göstermektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir