Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.333
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.333
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin için tehdit olarak görülen yasal çerçeve AB Parlamentosu’ndan geçmedi

Investing.com – Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi, Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimlerinin üretiminde kullanılan model olan iş ispatı (Proof-of-Work) mekanizmalarının yasaklanmasına karşı oy kullandı.

İş İspatı (PoW) kripto para birimlerini daha çevre dostu mekanizmalara geçmeye zorlayabilecek hüküm, parlamentoda gereken çoğunluk oyu alamadı.

Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’ndeki 32 politikacı bu öneriye karşı oy kullanırken 24 politikacının lehte oy kullandığı görüldü.

Bu sonuç, piyasa tarafından “AB’deki Bitcoin ve kripto topluluğu için büyük bir rahatlama ve siyasi başarı” olarak yorumlandı.

MiCA adındaki yasal çerçeve, artık Bitcoin madenciliğinin çevresel etkileriyle mücadele etmeyeceği ve bunun yerine bu faaliyetlerin Ocak ayına kadar AB’nin sürdürülebilir finans sınıflandırması kapsamına gireceği anlamına geliyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir