Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.761
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.761
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin İçin 3 Önemli Tahmin Çıktı: İşte Beklenenler!

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), güçlü satış baskısıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Bir süredir 28.500-31.500 dolar aralığında dalgalanıyor. 3 uzman kripto para analistinden, önümüzdeki günlerde kritik olabilecek teknik seviyeleri alalım.

Credible, BTC fiyatını 100 bin dolara ulaştıracak bir dalga modelinden bahsediyor

Credible lakaplı Twitter analisti, 333.100 Twitter takipçisine, Bitcoin’in son on yılda bir makro boğa piyasasında olduğunu ve 2014 ve 2018 ayı piyasalarının düzeltici dönemler olarak hizmet ettiğini söylüyor. Credible’ın grafiğine bakıldığında analist, Bitcoin’in 2019’un başlarında başlayan büyük bir beşinci dalganın ortasında olduğunu öne sürüyor. Tesadüfen, Bitcoin şu anda BTC’yi tüm zamanların en yüksek 100.000 doların üzerine çıkarabilecek beşinci alt dalgada.

Nicholas Merten, Bitcoin’in herkesi şaşırtmak üzere olduğunu söylüyor

Diğer yandan, yakın tarihli analizlerinde Nicholas Merten, Bitcoin’in herkesi şaşırtmak üzere olduğunu söyledi. 516.000 YouTube abonesine Merten, BTC için fiyat hareketi acımasız görünmeye devam ederken, bir indikatörün düşüş eğiliminin geride kaldığını gösterdiğini söylüyor. Analiste göre Bitcoin grafiğindeki hacimlerin büyük artışı, trend dönüşlerini doğrulamak için tarihsel olarak güvenilir indikatörler olabilir.

Analist, aşağıdaki grafikte, hem Mart 2020’de hem de Mayıs 2021‘de hacim artışlarının fiyat düzeltmelerinin dibiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekiyor.

Bu arada, Merten, Terra ekosisteminin çöküşünün ve ardından piyasadaki dalgalanmaların ardından basılan büyük bir hacim artışı ile Bitcoin’in beklenmedik bir ralli için hazırlandığını söylüyor.

Bitcoin opsiyon piyasası önümüzdeki 3-6 ay boyunca büyük aşağı yön riskleri gösteriyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, 23 Mayıs’ta, ABD hisse senedi piyasasının yükselmesine rağmen BTC %3 değer kaybederek 30.000 doların altına düştü. Glassnode verileri, BTC piyasasının art arda sekiz hafta boyunca daha düşük işlem gördüğünü ve “tarihin en uzun sürekli kırmızı haftalık mum dizisi” olarak işaret ettiğini gösteriyor. Geçen haftaki piyasa satışları sırasında, Bitcoin opsiyonlarının volatilitesini Glassnode şöyle açıklıyor:

Kısa vadeli peşin ödeme seçenekleri IV’ü %50’den %110’a iki katından fazla görürken, 6 aylık vadeli IV seçeneği %75’e sıçradı. Bu, çok düşük zımni IV seviyelerinin uzun bir döneminden daha yüksek bir kırılmadır.

Bu arada, son iki hafta içinde, açık pozisyon için Bitcoin satım/çağrı oranı %50’den %70’e yükseldi. Bu, piyasanın daha fazla aşağı yönlü riskten korunmaya hazırlandığı anlamına geliyor. Sonuç olarak, uzun vadeli bir temelde, yani yıl sonuna kadar, Bitcoin için opsiyon faizi kurulumu özellikle yapıcıdır. Glassnode şöyle açıklıyor:

70 bin ila 100 bin dolarlık fiyatları etrafında yoğunlaşan çağrı seçenekleri için açık bir tercih var. Ayrıca, hakim satım opsiyonu kullanım fiyatları, yıl ortasından daha yüksek fiyat seviyelerinde olan 25 bin dolar ve 30 bin dolar seviyelerinde yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir