Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.158
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.158
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin Hashrate’ı Yeni Bir Zirveye Ulaştı! Bu Neyin Habercisi?

Bitcoin ağı güçlenmeye devam ediyor. Bitcoin hashrate’ı yeni bir zirveye ulaştı. coinmuhendisi.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim…

Bitcoin hashrate’ı yeni bir zirveye ulaştı! Bu ne anlama geliyor?

BitInfoCharts tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in hahrate’ı saniyede 203,5 exahash ile yeni bir rekor zirveye ulaştı, bu da ağın şimdiye kadarki en güçlü olduğu zaman anlamına geliyor. Hashrate, yeni coin madenciliği yapmak ve ağın güvenliğini sağlamak için gereken toplam bilgi işlem gücünü ifade eder.

Bitcoin madenciliği zorluğunun bu hafta sonunda 24.98 trilyona sıçraması bekleniyor. Bu, Çin yasağından önce Mayıs ayında kaydedilen 25 trilyon seviyesinden sadece bir adım uzaklıkta. Madencilik zorluğu, Bitcoin’in hashrate’ına göre her iki haftada bir otomatik olarak ayarlanır. Ağ ne kadar doygun hale gelirse, o kadar çok kripto para üretilir, bu yüzden aşırı üretimden kaçınmak için pozitif bir ayarlamaya ihtiyaç vardır (ve tam tersi).

Bitcoin’in aşırı enerji tüketimiyle ilgili tartışmalar devam ediyor

3 Temmuz’da BTC zorluğu, hükümetin kripto para madenciliği yasağıyla tetiklenen Çin’den madencilerin çıkışını takiben rekor bir seviye olan %27,94 düştü. 20 Haziran’da, ağın hashrate’ı saniyede 58,4 exahash’lik yerel bir düşük seviyeye düştü. Ancak Çinli madencilerin Kazakistan ve Rusya gibi diğer ülkelere göçü sayesinde nispeten hızlı bir şekilde toparlanmayı başardı. Ekim ayında ABD, Çin’i geçerek dünyanın en büyük BTC madencilik merkezi oldu.

Aynı zamanda Bitcoin’in aşırı enerji tüketimiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Digiconomist tarafından paylaşılan verilere göre, dünyanın en büyük kripto para birimi, Arjantin gibi büyük bir ekonomik güçle karşılaştırılabilir olan 134 TWh elektrik tüketti. Şaşırtıcı istatistik, birçok çevrecinin Bitcoin madenciliğinin iklim üzerindeki olumsuz etkisinden şikayet etmesine neden oldu. Ancak taraftarlar, kripto para madenciliğinin aslında çoğu endüstriden daha çevreci olduğunu savunuyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir