Kriptolar:
28488
Bitcoin:
$65.340
% 4.38
BTC Dominasyonu:
%52.2
% 0.33
Piyasa Değeri:
$2.54 T
% 2.00
Korku & Açgözlülük:
77 / 100
Bitcoin:
$ 65.340
BTC Dominasyonu:
% 52.2
Piyasa Değeri:
$2.54 T

Bitcoin Fiyatı Serbest Düşüşte: İzlenecek Seviyeler Belli Oldu!

BTC fiyatının 40.000 doların altına düşmesine rağmen, kripto analisti Yashu Gola’ya göre, birkaç teknik ve on-chain gösterge yükseliş gösteriyor. Bitcoin fiyatındaki son hareketleri ve  Yashu Gola’nın metrik analizlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Petrol yükselirken, Bitcoin 40 bin doların altına geri döndü

Bitcoin (BTC), geçen hafta elde ettiği tüm kazançlardan vazgeçerek, Mart ayında 38.000 doların altına düştü. Kayıplar, temel olarak, uluslararası petrol karşılaştırma ölçütü Brent ham petrolünün 7 Mart başında neredeyse 139 dolara yükselmesiyle 2008’den bu yana görülen en yüksek seviye olan risk altındaki piyasalardaki satışlardan kaynaklandı.

Bununla birlikte, Bitcoin’in devam eden piyasa oynaklığına karşı bir koruma sağlayamaması, Pazartesi günü Nasdaq Composite ile korelasyon katsayısının 0,87’ye ulaşmasıyla ‘güvenli liman’ statüsü hakkında şüpheler uyandırdı.

Nasdaq ve Altın ile korelasyonunu gösteren BTC haftalık fiyat grafiği /  Kaynak: TradingView

Tersine, Bitcoin’in en büyük rakibi altınla korelasyonu eksi 0,38 oldu ve devam eden piyasa kargaşası sırasında büyük ölçüde birbirlerine zıt hareket ettiklerinin altını çizdi. Konuya ilişki olarak Goldman Sachs’ın kıdemli başkanı Lloyd Blankfein, şu paylaşımı yaptı:

Kripto hakkında açık fikirli olmak, ancak artan ABD doları ve hükümetlerin belirli koşullar altında hesapları dondurabileceği ve ödemeleri engelleyebileceğine dair keskin hatırlatma göz önüne alındığında, kriptonun şimdi bir anının olacağını düşünmüyor musunuz? Şimdiye kadar fiyatta göremedik…

Bir yandan, Bitcoin’in düşüşünü sürdürme potansiyeli, Rusya ile Ukrayna arasındaki kötüleşen jeopolitik çatışma ve Mart ayında daha yüksek oran artışları beklentileri arasında yüksek kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte Yashu Gola, bazı teknik ve on-chain göstergelerin daha düşük zaman dilimlerinde boğa eğilimi ve önümüzdeki aylarda fiyatın 60.000 dolara doğru potansiyel bir toparlanma gösterdiğini belirtiyor.

Çok yıllı artan trend çizgisi desteği

Tarih tekrar ederse, Bitcoin’in çok yıllı artan trend çizgisi desteğindeki son düşüşü, 60.000 dolarlık direnç seviyesine doğru potansiyel bir toparlanma için zemin hazırlayabilir.

Teknik modeller içinde ayı piyasalarını içeren BTC haftalık fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Özellikle, BTC’nin trend çizgisi desteği, yukarıda yatay direnç seviyesi ile konjugasyonda yükselen üçgen adı verilen teknik bir model oluşturuyor. Bu kurulum, Aralık 2020’den beri aktif, alt seviye bir birikim alanı olarak hizmet ediyor ve üst seviye traderlar için bir dağıtım alanı görevi görüyor.

Bitcoin balinalarının sayısı artıyor

Başka yerlerde, CoinMetrics tarafından sağlanan on-chain veriler, zengin yatırımcıların aynı seviyeye yakın Bitcoin satın aldığını gösteriyor. Örneğin, en az 1.000 BTC tutan Bitcoin adreslerinin sayısı 27 Şubat’ta 2.127’den 28 Şubat’ta 2.266’ya yükseldi.

1K BTC’den fazla bakiyeye sahip Bitcoin adresleri / Kaynak: CoinMetrics, Messari

Aynı dönemde, BTC’nin fiyatı 38.000 dolardan neredeyse 45.000 dolara yükseldi. 6 Mart itibariyle, BTC 38.000 doların altına düştüğünde bile Bitcoin adreslerinin sayısı sadece 2.263’e düştü. Bu da zengin yatırımcıların geçici aşağı yönlü duygulara rağmen Bitcoin token’lerini elinde tutmaya karar verdiğini gösteriyor.

Bağımsız bir piyasa analisti olan Johal Miles, 33.000 ila 38.000 dolar arasındaki alanın Bitcoin boğaları için ‘yüksek hacimli bir birikim bölgesi’ olduğunu ve söz konusu aralığı aşmanın ‘ayılar için zor’ olacağını da belirtiyor:

Bitcoin şu anda tüm kontrol noktasında duruyor. Yüksek hacimli birikim bölgesi, ayıların bunu aşması zor bir iş. Onlara iyi şanslar.

Bitcoin çıkış eğilimi bozulmadı

Kripto analiz hizmeti Santiment’ten elde edilen veriler, BTC’nin altı ayın en düşük seviyesine yakın işlem görmesine rağmen, Ekim 2021’den bu yana borsalardan haftalık Bitcoin çıkışının tüm zamanların %81’inde pozitif olduğunu gösteriyor. Santiment, 7 Mart’ta, aşağıda ekli BTC değişim akış dengesi tablosuna atıfta bulunarak, ‘İlginç bir şekilde, son 26 haftanın 21’inde BTC’nin borsalardan daha fazla borsa dışında hareket ettiğini gördü’ dedi.

BTC döviz akışı dengesi / Kaynak: Santiment

Borsalardan daha fazla Bitcoin çıkışı, yatırımcıların daha uzun vadede elde tutmak istediklerini gösteriyor. Tersine, borsalara artan Bitcoin girişleri, diğer dijital varlıklar veya itibari para birimleri için BTC trade yapma niyetini gösteriyor.

BTC döviz rezervi / Kaynak: CryptoQuant

Genel olarak, CryptoQuant’a göre, borsalardaki BTC miktarı, şu anda kripto borsalarında bulunan 2,4 milyondan az BTC ile Eylül 2018’den bu yana en düşük seviyede azalmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir