Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.474
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.474
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin Fena Düştü! Trader’lar Bu Seviyeleri Bekliyor

Piyasanın pek çok önde gelen analistlerine göre Bitcoin (BTC)’de pek çok faktör BTC fiyatını 40.000 doların altına itiyor. Ancak kripto vadeli işlem verileri, profesyonel yatırımcıların tarafsız olduğunu ve hızlı bir trend dönüşü umudunu koruduğunu gösteriyor.

Veriler, trader’ların yükselişte olduğunu gösteriyor

Analistlere göre, Birleşik Devletler Fed bilançosu indirimleri, Bitcoin’in cazibesini kaybetmesiyle hisse senetlerine ve risk varlıklarına baskı yapıyor. Decentrader’ın kurucu ortağı filbfilb, Fed’in eyleminin “önümüzdeki aylarda” BTC fiyat eğilimini etkileyebileceğini savunarak bu güçlü direnç kaynakları ile aynı fikirde olduğunu belirtiyor. Aşağıdaki grafik, trader’ların son zamanlarda daha fazla USDT ödünç aldıklarını gösteriyor. Kripto uzmanlarına göreyse bu, buranın 8 Nisan’daki 9,6’dan iki ayın en yüksek seviyesi olan mevcut 15,9’a yükseldiğini gösteriyor.

Deneyimli analistlere göre en iyi Bitcoin trader’ların uzun-kısa net pozisyon oranı, uzun vadeli işlem araçlarını etkilemiş olabilecek dışsallıkları içermiyor. Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere bu pozisyonları yerinde, kalıcı ve vadeli sözleşmelerde analiz ederek, profesyonel yatırımcıların yükselişe mi yoksa düşüşe mi meyilli olduğu daha iyi anlaşılabilir.

Bitcoin için izlenmesi gereken seviyeler

6 Nisan’da BTC’nin uzun-kısa oranındaki kısa bir artış dışında profesyonel trader’lar 31 Mart’tan bu yana uzun (boğa) pozisyonlarını hafifçe düşürdüler. Bu hareket, daha önce sunulan marj ticareti piyasalarının tam tersi ve önemli bir duyarlılık gösterdi. Nisan ayının ilk haftasında iyileşme uzmanları şaşırtırken bozulmanın nedeni için fikirler yürütülüyor. Analistlere göre en olası faktör, BTC fiyatının 12 ayda yüzde 32 düşmüş olması gibi görünüyor.

Analistlere göre BTC mart ayı sonunda 48 bin dolar seviyelerini zorlamasına rağmen, vadeli işlem trader’ları kaldıraç kullanarak yükseliş pozisyonları oluşturmaya henüz hazır değildi. Bitcoin fiyatı 29 Mart’tan bu yana yüzde 15’lik bir düşüş olduğundan pozitif bir bakış açısı hala mümkün olabilir Türevler açısından bakıldığında, güvenli oynamalarına rağmen, yakın vadede 50.000 dolar ve daha fazlasının mümkün olacağından umut ediyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir