Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.288
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.288
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin, Fed faiz kararı öncesi 39.000 dolar altında konsolide oluyor

Investing.com – Haftanın ilk günü Bitcoin (BTC), Avrupa Parlamentosu’nda yapılan bir oylamayla önemli bir sınavdan geçti. AB komitesi tarafından yapılan oylamada Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere üretiminde yüksek enerji gerektiren iş ispatı modelini kullanan kripto varlıklar için daha çevreci uygulamalar izlemesini gerektirecek bir teklif reddedildi. Böylece Bitcoin (BTC), Avrupa bölgesinde kısıtlanma hatta yasaklanma tehdidinden uzaklaşmış oldu.

Olumlu olarak kabul edilen bu gelişme, Bitcoin (BTC) için kısıtlı bir rahatlamaya yol açtı. Diğer yandan kripto para yatırımcıları, iki gün süren ve yarın sonuçlanacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının sonuçlarını bekliyor. Akşam saatlerine doğru Bitcoin fiyatı 39.000 dolar seviyesinin altında seyrediyordu.

Bitcoin fiyatındaki yatay seyir, kripto para borsalarında 19 Şubat tarihinden beri görülen en düşük hacimlerin de oluşmasıyla destekleniyor. İşlem hacmindeki düşüklük ise Fed faiz kararı öncesi yatırımcıların temkinli hareket ettiğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Kurumsal fon çıkışları dikkat çekiyor

Bitcoin ve diğer kripto paralara dayalı yatırım ürünlerinde ise fon çıkışları dikkat çekici seviyelere ulaştı. Kurumsal yatırımcı ilgisini yansıtan bu yatırım ürünleri, geçen hafta son 7 haftanın en yüksek çıkışlarını gördü. Fon çıkışlarının düzenleyici engelleri, jeopolitik sorunlar gibi sorunlara bağlanıyor.

Özellikle Joe Biden’ın kripto yürütme kararnamesini imzalaması sonrası Kuzey Amerika’da 80 milyon dolar kadar ve Avrupa’da 30 milyon dolar kadar bir fon çıkışı raporlandı. Bu durum düzenleyici kaygıların kriptoya dayalı yatırım ürünlerine olan ilgide bir azalmaya yol açtığı şeklinde yorumlanıyor.

Bitcoin adres sayısı yeni zirveler görüyor

Bitcoin konsolidasyonu devam ederken tüm veriler olumsuz değil. Intotheblock verileri, Bitcoin tutan adres sayısının 40 milyona yaklaştığını gösterdi. Kripto analiz firması, yılbaşından bu yana 888.000 adresin eklenerek Bitcoin bulunan adres sayısının yaklaşık 39,79 milyona ulaştığını bildiriyor.

Diğer yandan Coinmarketcap’in yaptığı ve 83.890 kullanıcının katılım gösterdiği bir ankete göre katılanların büyük çoğunluğu Bitcoin’in Mart sonunda 50.000 dolara yaklaşacağına inanıyor.

Bitcoin pazarıyla ilgili diğer bir gelişme ise Bitcoin tasfiye rakamlarıyla ilgili. Mevcut fiyat sıkışmasına bağlı olarak Coinglass verileri Bitcoin’deki son tasfiye miktarı, 47 milyon dolarla sınırlı kaldığını gösteriyor.

Bitcoin geçmiş verileri 39.000 dolara doğru hacim patlamasına işaret ediyor

Bununla birlikte, Moskovski Capital CEO’su Lex Moskovski, Blockchain ölçümlerine dayanarak BTC fiyat seviyelerine göre tarihsel açıdan önemli konsolidasyon aşamasında olduğuna dikkat çekti. Lex Moskovski, 39.000 dolar seviyelerinde Bitcoin tarihinin en büyük işlem hacminin kaydedildiğini aktardı ve 775 bin BTC’nin 38.700 dolar seviyesinde el değiştirdiğini gösterdi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir