Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.143
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.143
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin, ETH ve XRP Bu Açıklamayla Düşüşe Geçti: İşte Detaylar!

Kremlin bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğu Ukrayna’daki iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımayı planladığını söyledi. Yapılan açıklamada, “Yakın gelecekte, Cumhurbaşkanı emri imzalamayı planlıyor” denildi. Açıklama Ukrayna geriliminin tırmanması anlamına geldiğinden toparlanmaya çalışan Bitcoin ve altcoin’ler olumsuz etkiledi ve kripto piyasası tekrar irtifa kaybetmeye başladı.

Ukrayna krizi tırmanıyor ve Bitcoin önderliğinde kripto piyasası tepki veriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın doğusundaki iki ayrılıkçı bölgeyi kısa süre içinde bağımsız birimler olarak tanıyan bir kararnameyi imzalayacağını belirten Kremlin, Batı’nın bir savaşa yol açabileceğinden korktuğu bir krizde bahsi yükseltti.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in kararını hayal kırıklığını dile getiren Almanya ve Fransa liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde açıkladığı belirtildi. İsyancıların elindeki bölgelerin tanınması, Rus birliklerinin bu bölgelere sınırı geçmesi için bir bahane sağlayabilir. Ayrıca, Fransa ve Almanya’nın aracılık ettiği ve daha geniş krizle ilgili gelecekteki müzakerelerin çerçevesi olarak lanse edilen yedi yıllık bir ateşkesin açık bir reddi olduğu için, savaştan kaçınmak için diplomatik seçenekleri daraltacak.

coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Ukrayna etrafındaki gerilim, piyasalarda riskten kaçışı hızlandırdığı için kripto piyasası da olumsuz etkileniyor. Son günlerde yürütülen diplomasi çalışmaları, gerilimin yatışacağı ve sıcak çatışmaların yaşanmayacağı beklentileriyle piyasalara biraz umut olmuş ve Bitcoin dahil altcoin’ler bir kararsızlık ortamında az da olsa toparlanmaya başlamıştı.

Bununla birlikte son gelişmeler hiç de iç açıcı görünmüyor. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğu Ukrayna’daki iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımayı planladığı belirtildi. Bu durum da gerilimin sıcak çatışmalar dahil artacağına işaret ediyor. Bu işareti alan lider kripto Bitcoin (BTC), lider altcoin Ethereum (ETH), Ripple (XRP) dahil bir çok altcoin projesi yeşil ışıkları söndürüp, kırmızıları yaktılar.

Şu anda tüm gözler Kremlin’de Vladimir Putin’in yapmakta olduğu açıklamalara kilitlenmiş durumda. Konuşmanın daha sert müdahaleler içermesi ve ABD önderliğinde NATO’nun vereceği cevap gerilimin dozunu belirleyecek. Bu da piyasaların riskten güvenli limanlara kaçışı mı yoksa yeniden risk iştahının açılmasını mı sağlayacak, bunu gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir