Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.768
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.768
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin, ETH, SHIB ve DOGE Bu Haberle Çakıldı!

Bitcoin (BTC) fiyatı 31 bin dolar seviyelerinin altına düştü ve bu yılın en düşük seviyesini görmüş oldu. BTC fiyatında yaşanan düşüş tüm kripto para piyasasını etkisi altına alırken, Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) gibi büyük altcoin’ler de devasa kayıplar yaşamaya devam ediyor. coinmuhendisi.com olarak, detayları aktarıyoruz.

Yatırımcılar Bitcoin fiyatındaki düşüş nedeniyle endişeli

Pazartesi günü Luna Foundation Guard’a (LFG) bağlı bir cüzdandan yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde Bitcoin’in (BTC) taşındığı bildirildi. Bitcoin fiyatının yaklaşık yüzde 11’den fazla düştüğü bir günde, yatırımcılar, düşüşün ne kadar devam edeceği konusunda endişeli. Blockchain araştırma firması Blockchair tarafından yapılan açıklamada, hedefi bilinmemekle birlikte LFG cüzdanından 42.530.82827771 BTC’nin harcandığı bildirildi. Fonların yaklaşık 12.500 BTC ve 30.000 BTC olarak ikiye ayrıldığı tahmin ediliyor. Bir kısmının kripto para birimi borsası OKEX’e gönderildiği bildirildi.

Büyük Bitcoin işlemleri hakkında raporlama ile izleyici ve analitik sağlayan Whale Alert ise, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 12.531 BTC’nin bilinmeyen bir cüzdandan bilinmeyen başka bir cüzdana aktarıldığını açıkladı. İlginç bir şekilde BTC transferleri, LFG’nin, popüler algoritmik stablecoin TerraUSD’ye atıfta bulunarak “UST ve daha geniş Terra ekonomisinin istikrarını proaktif olarak savunmak” için belirleyici adımlar attığını duyurmasından çok kısa bir süre sonra geldi. Önlemler, UST’yi korumaya yardımcı olmak için, borsalara, piyasa koşulları istikrara kavuşmaya başladığında daha fazla Bitcoin biriktirmek için 750 milyon dolar değerinde UST ödünç vermeyi içeriyordu.

UST, CoinMarketCap verilerine göre Pazartesi günü 0,9428 dolara kadar düştü.

Terra (LUNA) değeri de hafta sonu boyunca önemli ölçüde azaldı, ancak projenin kurucu ortağı Do Kwon, satışın protokole karşı koordineli bir saldırının sonucu olduğu konusunda uyardı. Ayrıca Pazar günü yaptığı açıklamada, LFG’nin “Bitcoin pozisyonundan çıkmaya çalışmadığını” ancak fiyat düşerse UST’yi satın almak ve fiyat daha büyük veya eşit ise BTC satın almak için profesyonel bir piyasa yapıcının eline sermaye olarak koyduğunu açıkladı. Kwon ayrıca daha fazla sermaye dağıtılacağını söyledi ancak ancak bunun ne ölçüde olduğunu belirtmedi.

Aşırı piyasa oynaklığı, LFG’nin geçen hafta Genesis Trading ile ve kripto girişim fonu Three Arrows Capital’den doğrudan satın alımlar ve takaslar yoluyla tamamlanan 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımını takip ediyor. O zamanlar, kar amacı gütmeyen kuruluşun kripto para başına ortalama 37.100 dolarlık bir fiyatla yaklaşık 3,5 milyar dolar değerinde BTC tuttuğu söyleniyordu. Bitcoin şuan 31,361.68 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ederken, SHIB yüzde 18’lik bir düşüşle 0.00001536 dolar seviyelerinden, Ethereum yaklaşık yüzde 9,5 düşüşle 2,308.11 dolar seviyelerinden, DOGE ise yaklaşık yüzde 13 düşüşle 0.1095 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir