Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.963
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.963
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin Düşerken LUNA Adeta Uçuyor: Peki Neden?

Kripto piyasasında son zamanların en çok konuşuna konusu Terra (LUNA), bugün hayat belirtileri göstermenin de ötesine geçerek gün içinde 24 saatlik zaman dilimine göre ikiye katlanarak acaba dedirtti.

LUNA, diplerde bir sıçrama yaptı!

Kripto piyasasında deprem etkisi yaratan ve kripto para karşıtları için önemli bir argüman haline gelen Terra’nın tokeni LUNA, tam unutulmaya başlayacaktı ki bugün kalp atışları tekrar atmaya başladı. CoinMarketCap verilerine göre, gün içinde 0,0002165 doları gören LUNA, yazının yazıldığı sıralarda günlük bazda %73,81 artışla 0,0001827 dolardan işlem görüyordu. Öte yandan 120 doları görmüş bir kripto para için bu rakamların çok fazla anlamlı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de hatırlayacağınız üzere Terra ekosisteminin algoritmik stablecoin’i UST, piyasa çöküşünde 1 dolar çıpasını kaybetmiş ve beraberinde eşlendiği Terra’nın yönetişim tokeni LUNA’yı da peşinden sürükledi.

Terra kurucusu ve CEO’su Do Known ve ekibi, UST’yi yeniden 1 dolar peg’ine kavuşturmak için LUNA arzını olağanüstü artırınca LUNA fiyatı sıfırlı değerlere geriledi ve bazı kripto para borsalarında de-list edildi. LUNA o zamandan bu yana adeta bir zombi gibi piyasada dolaşıyor. Bugün ise düştüğü çukurdan çıkmak için bir uçuş gerçekleştirdi.

Peki ama token neden yükseliyor?

LUNA’nın bu beklenmedik hareketi piyasadaki herkesin kafasında bir soru işareti oluşturdu. Uzmanlara göre tokenin fiyat hareketi büyük olasılıkla, büyük kripto para borsalarında vadeli işlemlerin durdurulmuş olmasından kaynaklanıyor.

Buna ek olarak uzmanlar, LUNA çok hızlı ve çok sert bir düşüş yaşadığından ve fiyatı neredeyse sıfırlandığından dolayı, bazı yatırımcıların eski fiyatına ulaşamasa bile küsuratlı fiyatlardaki hareketin yüksek olacağından hareketle yatırım yapıyor olabileceğini değerlendiriyor. Hatırlanacağı üzere LUNA, 13 Mayıs’ta FTX borsasında dip seviyesini gördükten sonra kısa süre içerisinde %21.000’lik bir yükseliş görmüştü.

Ayrıca Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere CEO’su Do Known, geçtiğimiz günlerde bazı kurtarma planları sunmuş ve token dağıtımıyla ilgili açıklamalarda yapmıştı. Bu açıklamada sonradan alınan LUNA’ların da yeni çıkarılacak airdrop’dan faydalanabileceği belirtilmişti. Bu tür durumların bir fırsat yaratabileceği düşüncesiyle hareket eden ve geçen günlerde haberlerimizde de yer verdiğimiz kripto traderları da bu fiyat artışının arkasında olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir