Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.879
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.879
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin, DOGE ve Bu 8 Altcoin İçin Taze Tahminler Geldi!

Bitcoin, DOGE ve tüm kripto piyasasının merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. FED yaptığı açıklamada, faizleri 50 baz puan yükselttiğini bildirdi. Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones, CNBC ile yaptığı röportajda, ABD’nin “bilinmeyen bölgeye” girdiğini söyledi.

BTC, DOGE ve büyük altcoin’leri bu hafta neler bekliyor?

Belirsizlik nedeniyle, bazı yatırımcılar kripto risklerini azaltıyor gibi görünüyor. CoinShares’in bir raporuna göre bu durum, geçen hafta Bitcoin (BTC) fonlarından haftalık 132,7 milyon dolarlık çıkışa yol açtı. BTC, DOGE ve büyük altcoin’ler bir kapitülasyon dönemine girebilir mi, yoksa yatırımcılar, FED 50 baz puan artırım yaptıktan sonra satın almaya başlayacak mı? Hem yukarı hem de aşağı yönde dikkat edilmesi gereken kritik seviyeler neler? coinmuhendisi.com olarak, BTC, DOGE ve bu 8 altcoin için analist görüşlerini ve fiyat analizlerini aktarıyoruz.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)

Bitcoin boğaları, son dört gün boyunca yükselen kanalın destek hattını başarıyla savundu ve bu olumlu bir işaret. Alıcılar, fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (39.553 dolar) üzerine çıkarırsa, bu, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini düşündürür. BTC/USDT çifti daha sonra 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (41.922 dolar) yükselebilir. Bu seviye yine direnç olarak hareket edebilir, ancak boğalar bu engeli aşarsa parite 200 günlük SMA’ya (46.924 dolar) doğru yükselebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan veya 50 günlük SMA’dan düşerse, ayıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösterecek. Paite daha sonra kanalın destek hattını tekrar test edebilir. Kanalın altında bir kırılma ve kapanma, 34.300 dolara ve daha sonra 32.917 dolara daha fazla düşüşün yolunu açabilir.

Ethereum ( ETH ), 2 Mayıs’ta 20 günlük EMA’nın (2.920 dolar) üzerine çıkmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Boğaların vazgeçmemesi ve yine genel engeli aşmaya çalışması pozitif bir nokta olarak değerlendirilebilir. Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ETH/USDT çifti 50 günlük SMA’ya (3.069 dolar) yükselebilir. Boğalar, kısa vadeli trendde bir değişiklik sinyali vermek için fiyatı bu seviyenin üzerine çıkarmak ve sürdürmek zorunda kalacak. Parite daha sonra 200 günlük SMA’ya (3.441 dolar) yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yeni bir yükseliş trendinin başladığını gösterebilir. Öte yandan, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların avantajlarından vazgeçmeye istekli olmadıklarını gösterecektir. Bu, yükseliş trendi çizgisinin altında bir kırılma olasılığını artırabilir. Bu olursa, parite 2.450 dolara düşebilir.

BNB ve Solana (SOL)

BNB son dört gündür 391 dolar desteğinin altında işlem görüyor ancak ayılar bu avantajı geliştiremedi ve fiyatı 350 dolara indiremedi. Bu, daha düşük seviyelerde satıcı eksikliğini gösterir. Boğalar, fiyatı 391 dolar direncinin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu yaparlarsa, BNB / USDT çifti 50 günlük SMA’ya (412 dolar) yükselebilir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, alıcılar için bir avantaj sinyali verebilir. Parite daha sonra 200 günlük SMA’ya (468 dolar) yükselebilir. Bu olumlu görüş, fiyat genel dirençten düşerse ve 375 doların altına inerse kısa vadede geçersiz olabilir. Bu, satışların yenilendiğini gösterecek ve pariteyi 350 dolara çekebilir.

Solana ( SOL ) 82 dolar civarında alım desteği buluyor ancak boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın (96 dolar) üzerine çıkarmayı başaramadı. Bu, talebin daha yüksek seviyelerde azaldığını gösteriyor. Fiyat 20 günlük EMA’nın üzerine çıkamazsa, ayılar SOL/USDT çiftini güçlü desteğin yani 75 doların altına düşürmeye çalışacak. Bu, takip edilmesi gereken önemli bir seviye çünkü destek kırılırsa parite düşüş trendine devam edebilir. Aşağı yönde bir sonraki destek 66 dolar. Bu varsayımın aksine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, satış baskısının düşebileceğini düşündürür. Parite daha sonra 111 dolara yükselebilir ve daha sonra 75 ila 143 dolar arasındaki geniş aralığın içindeki kalış süresini uzatabilir.

Ripple (XRP) ve Terra (LUNA)

Ripple ( XRP ), son birkaç gündür 0,55 ile 0,91 dolar arasında geniş bir aralıkta sıkışıp kaldı. Fiyat 30 Nisan’da 0,56 dolardan geri döndü ve boğalar engeli 0,62 dolardan yukarıda tutmaya çalışıyor. Fiyat 0,62 doların üzerinde kalırsa, toparlanma 20 günlük EMA’ya (0,67 dolar) ulaşabilir. Bu seviye yine sert bir direnç olarak hareket edebilir. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar XRP/USDT çiftini 0,55 dolardan kritik desteğe düşürmeye çalışacak. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanış, pariteyi 0,50 dolar psikolojik seviyeye çekebilir. Bu varsayımın aksine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, parite 50 günlük SMA’ya (0,75 dolar) yükselebilir. Böyle bir hareket, paritenin geniş aralıkta biraz daha zaman geçirebileceğini düşündürür.

LUNA, Çarşamba günü 20 günlük EMA’ya (87 dolar) yükseldi, ancak rallilerde satılmaya devam ettiğini gösteriyor. Satıcılar şimdi fiyatı 75 dolar ile 200 günlük SMA (71 dolar) arasındaki güçlü destek bölgesine çekmeye çalışacaklar. Bu bölge yol açarsa, LUNA / USDT çifti düşüş eğilimi gösteren ‘’omuz baş omuz’’ formasyonunu tamamlayacak ve potansiyel bir trend değişikliğine işaret edecektir. Parite daha sonra 50 dolara doğru aşağı yönlü yolculuğuna başlayabilir. Alternatif olarak, boğalar fiyatı düşüş eğilimi çizgisinin üzerine iter ve sürdürürse, kısa vadeli düzeltme sona erebilir.. Parite, 100 dolardaki psikolojik dirence yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 119 dolardaki tüm zamanların en yüksek seviyesinin olası bir yeniden test edilmesinin yolunu açabilir.

Cardano (ADA) ve Dogecoin (DOGE)

Cardano (ADA) son birkaç gündür kritik seviye olan 0,74 dolara yakın işlem görse de ayılar desteği kıramadı. Bu, boğaların desteği agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. ADA / USDT çifti şimdi ayıların tekrar güçlü bir direnç oluşturabileceği 20 günlük EMA’ya (0.86 dolar) geri dönebilir. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, satıcılar tekrar pariteyi 0,74 doların altına çekmeye çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, parite aşağı yönlü hareketin bir sonraki ayağını 0,68 dolarda başlatabilir. Tersine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, parite 1 dolardaki genel direnç için bir ralli girişiminde bulunabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların oyuna geri döndüğünü gösterebilir.

Dogecoin (DOGE) son birkaç gündür hareketli ortalamaların altında işlem görüyor ancak ayılar 0,12 dolarlık desteğe meydan okuyamadı. Bu, daha düşük seviyelerde satıcı eksikliğini göstermektedir. DOGE boğaları şimdi fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,13 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, DOGE / USDT çifti 0,15 dolara yükselebilir ve daha sonra 0,17 dolardaki sert genel direnç için bir ralli girişiminde bulunabilir. Bu, ayıların savunması için önemli bir seviyedir, çünkü üzerinde bir kırılma ve kapanış, yeni bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret edebilir. Tersine, DOGE fiyatı 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar pariteyi 0,12 doların altına düşürmeye çalışacaktır. Bu gerçekleşirse, parite 0,10 dolardaki psikolojik desteğe kayabilir.

Avalanche (AVAX) ve Polkadot (DOT)

Avalanche (AVAX), 51 ila 99 dolar arasında geniş bir aralıkta işlem görüyor. Boğalar 30 Nisan’da 55 dolara kadar düşüşü satın aldılar, ancak fiyatı 65 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkaramadılar. Fiyat 65 dolardan düşerse, duyarlılığın negatif kaldığını ve ayıların rallilerde satıldığını gösterecektir. Ayılar daha sonra AVAX / USDT çiftini 51 dolardaki güçlü desteğin altına çekmek için bir girişimde daha bulunacaklar. Başarılı olurlarsa, parite düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatabilir ve bu da 32 dolara düşüşle sonuçlanabilir. Bu olumsuz görüş, boğaların fiyatı 20 günlük EMA’nın (68 dolar) üzerinde sürmesi durumunda kısa vadede geçersiz olabilir. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (80 dolar) yükselebilir.

Polkadot (DOT) düşüş trendinde aralığa bağlı. Boğalar desteği 14 dolardan savunurken, ayılar rallilerde 16 dolara satıyor. Bu dar vadeli ticaretin uzun süre devam etmesi olası değil. Alıcılar fiyatı 16 doların üzerine çıkarırsa, DOT / USDT çifti 20 günlük EMA’nın (16.86 dolar) üzerine çıkmaya çalışacaktır. Parite daha sonra ayıların tekrar toparlanmayı durdurmaya çalışabileceği 19 dolarlık genel dirence yükselebilir. Alternatif olarak, fiyat genel dirençten düşerse, parite aralık içinde biraz daha zaman harcayabilir. Ayılar, düşüş trendinin yeniden başladığını göstermek için fiyatı 14 dolardaki desteğin altına çekmek ve sürdürmek zorunda kalacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir