Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.903
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.903
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin, DOGE ve Bu 8 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri Geldi!

Yatırımcılar, Bitcoin’in 30.000 ila 35.000 dolar aralığında bir rahatlama rallisi düzenleyebileceğinden umutlu, ancak dirençte satış yapmak BTC, DOGE, ADA ve piyasa genelini hala güçlü bir ayı trendinde tutabilir.

DOGE, ADA ve ETH son ayların en düşük seviyelerine ulaştı

Bitcoin (BTC), 12 Mayıs’ta gerçekleşen 24.000 dolara düşüşün ardından keskin bir şekilde toparlandı ve bazı boğaların sürüye karşı çıktığını ve düşüşü satın aldığını öne gösterdi. On-chain analitik platformu CryptoQuant’a göre, döviz bakiyeleri 11 ve 12 Mayıs’ta 24.335 Bitcoin’den fazla düştü ve boğaların dip avına başlamış olduğunu gösteriyor olabilir.

Bununla birlikte, makro yatırımcı Raoul Pal bir dip seviyelerin bulunduğundan emin değil. Yakın tarihli bir röportajda Pal, hisse senedi piyasaları bir kapitülasyon aşamasına tanık olursa, kripto piyasalarının da bir dip oluşturmadan önce ek düşüş yaşama olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Fed’in faiz artırımlarını durdurmasının ardından mevcut ayı aşamasının sona ermesini bekliyor.

Ayı piyasaları, long pozisyonları hafifletmek veya short pozisyonları başlatmak için kullanılan keskin yardım rallileriyle tanınır. Fiyat sonunda aşağı döner ve yeni bir dip yapar. Dipler sadece arka görüşte onaylanır. Bu nedenle, yatırımcılar bir ayı piyasası sırasında her şeyi bir araya getirmek yerine aşamalar halinde birikim yapmayı düşünebilirler. Yatırımcılar şu anda, direnç olarak hareket edebilecek hangi önemli genel gider seviyelerini bilmek istiyor. Cevaplamak için analist Rakesh Upadhyay’ın güncel teknik analizleriyle devam edelim…

Haftalık altcoin fiyat analizleri

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 12 Mayıs’ta 26.700 dolardan sekti ve bir mum deseni oluşturdu. Analiste göre satış baskısının düşebileceğini gösteriyor. İyileşme 13 Mayıs’ta hız kazandı ve boğalar fiyatı psikolojik seviyenin üzerine 30.000 dolardan yukarı itti.

Yardım rallisi 33.000 dolar civarında ve yine 20 günlük EMA’da (34.903 dolar) dirençle karşılaşabilir. Fiyat genel dirençten düşerse, ayılar BTC/USDT çiftini 26.700 doların altına düşürmek ve düşüş trendini sürdürmek için başka bir girişimde bulunacak. Bunu başarırlarsa satış hızlanabilir ve parite 25.000 dolara ve daha sonra 21.800 dolara düşebilir. Bu varsayımın aksine, boğalar 28.805 doların üzerindeki bir sonraki düşüşü durdurursa, düşüşlerde birikim önerecektir. Bu, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma olasılığını artırabilir. Bu olursa, analiste Bitcoin fiyatı 40.210 dolara yükselebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) 11 Mayıs’ta 2.159 dolarlık desteğin altına düştü ve daha sonra 12 Mayıs’ta 2.000 dolardan psikolojik seviyenin altına geriledi. Boğalar düşüşü 1.800 dolara aldı ve bu da bir rahatlama rallisi başlattı.

Alıcılar şimdi fiyatı 2,159 dolardan kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, analiste göre ETH/USDT çifti ivme kazanabilir ve 20 günlük EMA’ya (2,554 dolar) yükselebilir. Bu, üzerinde durulması gereken önemli bir seviye çünkü üzerinde bir kırılma ve kapanış, düşüşün sona erebileceğini gösteriyor. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan düşerse, duyarlılığın negatif kalacağını ve yatırımcıların genel direnç seviyelerine yakın satış yaptığını gösterecek. Ayılar daha sonra çifti tekrar 1.700 doların altına düşürmeye çalışacak.

BNB Coin (BNB)

BNB 12 Mayıs’ta keskin bir düşüş yaşadı ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, boğaların kritik desteği 211 dolardan agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Bu, 350 ila 320 dolarlık direnç bölgesine ulaşan bir yardım rallisi başlattı.

Boğalar fiyatı 350 doların üzerine çıkarırsa, düşüşün sona erebileceğini gösterir. Kurtarma daha sonra 413 dolara ulaşabilir. Böyle bir hareket, BNB/USDT çiftinin 211 ile 692 dolar arasında geniş bir aralıkta sıkışıp kalabileceğini gösterebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat genel direnç bölgesinden düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecektir. Analiste göre fiyat daha sonra kademeli olarak 211 dolarlık kritik desteğe düşebilir. Ayıların 175 dolara ve daha sonra 150 dolara ulaşabilecek yeni bir düşüş trendi başlatmak için fiyatı bu seviyenin altına düşürmesi gerekecek.

XRP (XRP)

coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere Ripple (XRP) fiyatı, satın alma ortaya çıktığında 12 Mayıs’ta 0,33 dolara geriledi. Boğalar, psikolojik düzeyde 0,50 dolardan sert bir dirençle karşılaşması muhtemel bir toparlanma girişiminde bulunuyor.

Fiyat 0,50 dolardan düşerse, ayılar yine XRP/USDT çiftini 0,33 dolara çekmeye çalışacak. Bu, boğaların savunması için önemli bir seviye çünkü bunun altında bir kırılma 0.24 dolara düşüşle sonuçlanabilir. Tersine, alıcılar fiyatı 0,50 doların üzerine çıkarsa, parite 20 günlük EMA’ya (0,56 dolar) yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, analiste göre boğaların oyuna geri döndüğünü gösterecek. XRP daha sonra 50 günlük SMA’ya (0.70 dolar) yükselebilir.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) 12 Mayıs’ta 0,40 dolara düştü ve bu da RSI’yi aşırı satım bölgesine çekti. Alıcılar bu düşüşü satın aldı ve bir yardım rallisi başlatmaya çalışıyorlar.

ADA/USDT çifti, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye olan 0.74 dolarda kırılma seviyesine yükselebilir. Fiyat bu dirençten düşerse, ayıların henüz vazgeçmediğini ve rallilerde satış yaptıklarını gösterecek. ADA daha sonra güçlü desteği 0,40 dolardan yeniden test edebilir. Bu varsayımın aksine, boğalar fiyatı 0,74 doların üzerine çıkarsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini gösterecektir. Parite daha sonra, ayıların tekrar güçlü bir savunma kurmasının beklendiği psikolojik seviyeye 1 dolara yükselebilir.

Solana (SOL)

Solana (SOL) son birkaç gündür güçlü bir düşüş trendi içinde. Fiyat, 12 Mayıs’ta 37 dolara düştü ve bu da RSI’yi aşırı satım bölgesine çekti. Bu, 13 Mayıs’ta bir yardım rallisi başlattı.

Boğaların, %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesi 59 dolar ve %50 geri çekilme seviyesi 66 dolar arasındaki bölgede satışla karşılaşması muhtemel. Fiyat bu bölgeden düşerse, analiste göre ayılar SOL fiyatını 37 doların altına çekerek düşüş trendini sürdürmeye çalışacak. Bunu başarabilirlerse, SOL/USDT çifti 32 dolara düşebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 66 doların üzerine çıkarsa, toparlanma 75 dolardaki kırılma seviyesine kadar uzayabilir. Boğalar, düşüş trendinin sona erebileceğinin sinyalini vermek için bu engeli aşmak zorunda kalacak.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) 12 Mayıs’ta 0,06 dolara düştü ancak küçük bir pozitif de boğaların bu düşüşü satın alması. Bu, 0.10 dolarda kırılma seviyesine yaklaşan bir yardım rallisi başlattı.

13 Mayıs mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların 10 dolar seviyesini agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor. Fiyat bu dirençten düşerse, ayılar DOGE/USDT çiftini 0.06 doların altına çekerek düşüş trendini sürdürmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, DOGE için bir sonraki durak 0,04 dolar olabilir. Alternatif olarak, boğalar fiyatı 0,10 doların üzerine çıkarsa, parite 20 günlük EMA’ya (0,12 dolar) yükselebilir. Bu, üzerinde durulması gereken önemli bir seviye çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanış, daha güçlü bir toparlanmanın başladığını gösterebilir.

Polkadot (DOT)

Tıpkı DOGE gibi Polkadot (DOT) da son birkaç gündür düşüş trendinde. Alıcılar, günün mum çubuğundaki uzun fitilden görüldüğü gibi 12 Mayıs’taki 7 dolardaki güçlü desteğin yakınındaki düşüşü durdurmak için devreye girdi.

Alıcılar şimdi fiyatı kırılım seviyesinin üzerinde 10.37 dolarda tutmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, analiste göre DOT/USDT çifti 20 günlük EMA’ya (13.68 dolar) yükselebilir. Bu seviyenin ayılar tarafından güçlü satış çekmesi muhtemel. Sonraki düşüş 10,37 dolarda durursa, düşüş trendinin zayıflamış olabileceğini gösterecektir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşerse, yeniden test olasılığını 7 dolardan artıracaktır. Bu seviyenin altında, düşüş 5 dolara kadar uzayabilir.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) 11 Mayıs’ta kritik desteğin 32 doların altına düştü ve ayılar 12 Mayıs’ta düşüşü sürdürmeye çalıştı. Ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, daha düşük seviyelerde güçlü alımları gösteriyor.

Boğalar, gücün ilk işareti olan 32 dolarda fiyatı kırılma seviyesinin üzerine itti. AVAX/USDT çifti 32 doların üzerinde kalırsa, boğalar fiyatı 51 dolarda genel dirence itmeye çalışacak. Ayıların bu seviyeyi şiddetle savunması bekleniyor. Alternatif olarak, fiyat %38,2 Fibonacci düzelme seviyesinden 41,09 dolara düşerse, duyarlılığın negatif kalacağını ve ayıların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. Analiste göre parite daha sonra güçlü desteği 32 dolarda ve daha sonra 23 dolarda tekrar test edebilir.

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu (SHIB) 12 Mayıs’ta 0,000010 dolardan psikolojik seviyenin altına düştü, ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, daha düşük seviyelerden alım yapılmasını öneriyor. Bu, 13 Mayıs’ta bir toparlanma ile sonuçlandı.

SHIB/USDT çifti, ayılar tarafından güçlü satış çekmesi muhtemel olan 0.000017 dolarlık kırılma seviyesine yükselebilir. Fiyat düşerse, ayılar pariteyi 0.000010 doların altına düşürmek ve sürdürmek için başka bir girişimde bulunacaklar. Tersine, boğalar fiyatı 0.000017 dolar ve 20 günlük EMA’nın (0.00018 dolar) üzerine çıkarsa, piyasaların daha düşük seviyeleri reddettiğini gösterir. Analiste göre fiyat daha sonra 50 günlük SMA’ya (0.0000023 dolar) yükselebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir