Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.936
% 2.55
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.936
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin, DOGE, ADA ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri Çıktı!

Bitcoin ve seçili altcoin’ler bir rahatlama rallisi girişiminde bulundu. Ancak Rakesh Upadhyay, çoğu kırılmanın 20 günlük hareketli ortalamanın oldukça altında kapatıldığını belirtiyor. Bitcoin ve büyük altcoin’lerdeki toparlanma yakın vadede devam edebilir mi? Öğrenmek için analisti en büyük 10 kripto para biriminin grafiklerini inceliyor. Biz de Rakesh Upadhyay’ın analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

Kripto piyasasına genel bir bakış

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere kripto piyasaları son birkaç aydır güçlü bir düşüş evresindeydi. Ancak JPMorgan Chase analistleri bunun değişmesini bekliyor. Ayrıca, mevcut seviyelerden önemli bir artış öngörüyorlar. Analistler, yükseliş görünümleri için toplam kripto piyasasındaki tüm stablecoin’lerin artan payını gösteriyor.

Bu arada mevcut düşüşten etkilenmeyen bireysel traderlar, portföylerine Bitcoin ekliyor. Bitcoin tutan cüzdan adreslerinin sayısı 13.091 artarak 865.254 ile rekor seviyeye ulaştı. Benzer şekilde, Glassnode verilerine göre, yaklaşık 0,1 BTC tutan adreslerin sayısı da son 10 gün içinde keskin bir artışa tanık oldu.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Bitcoin’in 18 Haziran düşüşündeki keskin toparlanması, daha düşük seviyelerde güçlü satın alma olduğunu gösteriyor. Whalemap’e göre bu, kısa vadeli destek görevi görebilecek yeni bir ‘balina seviyesi’ oluşumuna yol açtı. Şimdi analiz zamanı…

Bitcoin, ETH, BNB, ADA ve XRP analizi

Lider kripto Bitcoin (BTC)

BTC, 18 Haziran’da 20.000 doların altına düştü. Ancak 19 Haziran’da eşit derecede keskin bir toparlanma göstererek daha düşük seviyelerde agresif alımlara işaret etti. Boğalar fiyatı 20.000 doların üzerinde tutarsa, duyarlılığı iyileştirmeleri muhtemel. Yoksa daha fazla alıcı çekmeleri olası.

BTC’nin önce 23.024 dolarlık %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesine ve ardından 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA 24.890 dolar) yükselmesi mümkün. Öte yandan ayıların bu bölgeyi tüm güçleriyle savunması muhtemel.

Fiyat bu bölgeden düşerse, satıcılar Bitcoin (BTC)’yi 20.000 doların altına çekmek için başka bir girişimde bulunacaklar. 17.622 doların altında bir kırılma ve kapanışın, düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatması olası.

Alternatif olarak, alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, trendde potansiyel bir değişikliğin sinyalini verecektir. Bitcoin daha sonra ayıların güçlü bir savunma oluşturabileceği 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (29.386 dolar) yükselebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum 18 Haziran’da psikolojik seviye olan 1.000 doların altına düştü. Bu da düşüş trendinin bozulmadan kaldığını gösteriyor. Küçük bir pozitif, günün mum çubuğundaki uzun kuyruktan görüldüğü gibi boğaların düşüşü satın almasıdır.

Alıcılar, 19 Haziran’da ivmeyi sürdürdü ve fiyatı 1.000 doların üzerine çıkardı. ETH’nın 1.250 dolara ve daha sonra 20 günlük EMA’ya (1.429 dolar) yükselmesi muhtemel. Bu, dikkat edilmesi gereken kritik direnç olmaya devam ediyor.

Fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterir. Satıcılar daha sonra ETH’yi 18 Haziran’ın gün içi en düşük seviyesi olan 881 dolara çekmeye çalışacaklar. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir.

Binance Coin (BNB)

BNB, 18 Haziran’da 211 dolardan güçlü desteğin altına düştü ve kapandı. Ancak ayılar bu avantajdan yararlanamadı. Bu, daha düşük seviyelerin alıcıları çekmeye devam ettiğini gösteriyor.

Boğalar, fiyatı 19 Haziran’da 211 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine geri itti. Alıcılar bu seviyeyi sürdürürse, 18 Haziran’daki düşüşün bir ayı tuzağı olabileceğini düşündürecek. Ayılar pozisyonlarını kapatmak için acele ederse, kısa bir sıkışıklığa neden olmaları muhtemel. Bu da BNB’yi 20 günlük EMA’ya (251 dolar) doğru itebilir. Boğalar bu engeli aşarsa, BNB’nin 50 günlük SMA’ya (297 dolar) yükselmesi olası.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 211 doların altına gerilerse, ayıların küçük rallilerde satış yaptığı anlamına gelir. Ayılar daha sonra BNB’yi 183 doların altına düşürmeye ve düşüş trendini sürdürmeye çalışacak.

Cardano (ADA)

Boğalar 18 Haziran’da bir kez daha 0,44 ile 0,40 dolar bölgesini başarıyla savundu. Bu, 20 günlük EMA’ya (0,52 dolar) ulaşan ADA’da bir toparlanma başlattı.

Boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarırsa, ADA 0,70 ile 0,74 dolar arasında genel direnç bölgesine yükselebilir. Bu yüzden ayıların bu bölgeyi tüm güçleriyle savunması muhtemel.

Fiyat düşerse, ADA’nın birkaç gün boyunca 0,40 ila 0,74 dolar arasında geniş bir aralıkta sıkışıp kalması olası. Bir sonraki trend hareketi, boğaların fiyatı 0,74 doların üzerine veya ayıların ADA’yı 0,40 doların altına çekmesinden sonra başlayabilir.

Ripple (XRP)

Ripple, 18 Haziran’da 0,29 doların altına düştü. Ancak ayılar avantajdan yararlanamadı. Bu, satışların daha düşük seviyelerde kuruduğunu gösteriyor.

Boğaların, fiyatı 20 günlük EMA (0,35 dolar) ile 0,38 dolar kırılma seviyesi arasındaki genel direnç bölgesine itmeye çalışması mümkün. Öte yandan ayıların bu bölgeyi agresif bir şekilde savunması muhtemel. Ancak boğalar yollarını temizlerlerse, XRP 0,46 dolardan genel dirence doğru yükselebilir.

Bu olumlu görüş, fiyat mevcut seviyeden veya genel gider bölgesinden düşerse geçersiz olabilir. Ayılar daha sonra fiyatı 0,29 doların altına düşürmek ve sürdürmek için başka bir girişimde bulunacak.

SOL, DOGE, DOT, LEO ve AVAX analizi

Solana (SOL)

Solana, düşüş trendinde. Ancak boğalar toparlanmaya çalışıyor. Fiyat, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olan 20 günlük EMA’ya (36 dolar) ulaştı.

Göreceli güç endeksindeki (RSI) pozitif ayrışma, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, SOL’un 50 günlük SMA’ya (49 dolar) yükselmesi mümkün. Bu seviye yine bir direnç görevi görebilir. Ancak boğalar bu engeli aşarsa, bir sonraki durağın 60 dolar olması muhtemel.

Aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların 20 günlük EMA’yı canlı bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösterecek. Ayılar, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcını işaret etmek için SOL’u 25 doların altına çekmek zorunda kalacak.

Dogecoin (DOGE)

Ayılar, 18 Haziran’da DOGE’yi psikolojik desteğin 0,05 doların altına çekti. Ancak daha düşük seviyeleri sürdüremediler. Bu, boğaların düşüşlerde satın aldığını gösteriyor.

Alıcılar, fiyatı sert bir bariyer görevi görebilecek 20 günlük EMA’ya (0,07 dolar) zorlamaya çalışacaklar. Fiyat bu seviyeden düşerse, ayıların komuta altında kalmasını önerecektir. Satıcılar daha sonra fiyatı 0,05 doların altına düşürmek ve sürdürmek için bir girişimde daha bulunacaklar. Başarılı olurlarsa, DOGE’nin 0,04 dolara düşmesi muhtemel.

Tersine, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların geri dönüşte olduğunun ilk göstergesi olacak. DOGE’nin daha sonra 50 günlük SMA’ya (0,09 dolar) yükselmesi ve bunun da yine sert bir direnç görevi görmesi olası.

Polkadot (DOT)

Ayılar, 18 Haziran’da Polkadot’u 6,36 dolardan desteğin altına düşürmeye çalıştı. Ancak boğalar yerini korudu. Daha düşük seviyelerdeki güçlü alım, fiyatı 19 Haziran’da 7,30 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine itti.

Boğalar, fiyatı 20 günlük EMA’nın (8,33 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, sürekli bir iyileşmenin başlamasını önerecektir. DOT’un daha sonra 50 günlük SMA’ya (10,06 dolar) ve daha sonra 12,44 dolarda genel dirence yükselmesi mümkün. RSI’daki pozitif ayrışma da olası bir yardım rallisine işaret ediyor.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar DOT’u tekrar 6,36 doların altına düşürmeye ve düşüş trendini sürdürmeye çalışacak. Aşağı yönde bir sonraki destek 4,23 dolar.

UNUS SED LEO (LEO)

LEO, 18 Haziran’da azalan kanalın destek çizgisinin altına düştü. Ancak günün mum çubuğundaki uzun kuyruk, daha düşük seviyelerde agresif alıma işaret ediyor.

Boğalar ivmesini sürdürdü ve 20 Haziran’da fiyatı hareketli ortalamaların üzerine itti. LEO hareketli ortalamaların üzerinde kalırsa, bir sonraki durağın kanalın direnç çizgisi olması muhtemel. Alıcılar, yeni bir yükseliş hareketinin başladığını belirtmek için fiyatı bu seviyenin üzerine çıkarmak zorunda kalacaklar.

Bu varsayımın aksine, fiyat direnç çizgisinden aşağı düşerse, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunduklarını gösterecektir. Bunun, LEO’yu birkaç gün daha kanalda tutması olası.

Avalanche (AVAX)

Avalanche, 18 Haziran’da 14,50 dolardan desteğin altına düştü. Ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Boğalar, 20 Haziran’da 20 günlük EMA’ya (20 dolar) ulaşabilecek bir toparlanma girişiminde bulunuyor.

Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların kontrolde kaldığını ve rallilerde satış yaptıklarını gösterir. Ayılar daha sonra fiyatı 13,71 doların altına düşürmek ve düşüş trendini sürdürmek için bir girişimde daha bulunacak. Aşağı yönde bir sonraki destek 13 dolar.

Tersine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini düşündürür. AVAX daha sonra, ayıların tekrar bir meydan okuma oluşturabileceği 50 günlük SMA’ya (30 dolar) bir ralli girişiminde bulunabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir