Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.498
% 1.85
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.498
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Çöküyor! Tesla ve Büyük Balinalar BTC’leri Satacak mı?

Bitcoin (BTC) piyasası son derece volatil ve birçok yatırımcıyı endişelendiriyor. Tesla ve MicroStrategy gibi dev şirketler ise, BTC fiyatı düşerken bir takım sorunlarla karşılaşıyor. Peki devasa BTC yatırımına sahip balinalar ve şirketler BTC’lerini satacak mı?

BTC fiyatındaki düşüşler, devasa kayıplara yol açabilir

En büyk Bitcoin yatırımcısı olarak bilinen MicroStrategy şuan 129.218 BTC’ye sahip. Bir başka Bitcoin yatırımcısı şirket Tesla’nın ise 48 bin BTC’ye sahip olduğu biliniyor. Yani yalnızca bu iki şirketin elinde tuttuğuBC miktarı 177 binden fazla. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, BTC, 2021’in başından beri düşüş trendini sürdürüyor ve son üç ayda yüzde yaklaşık yüzde 27’lik büyük bir düşüş yaşadı. Bu fiyat hareketindeki düşüş eğilimi ile birlikte, BTC, şirketlerin maliyet fiyatının altına düştü.. Özetlemek gerekirse, bu, dev şirketlerin BTC cüzdanlarından yaklaşık 12 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor.

MicroStrategy, toplam BTC arzının yaklaşık yüzde 0,61’ini elinde tutuyor. Şirketin, mevcut BTC giriş değeri 3,9 milyar dolar ve son değeri 4,11 milyar dolar. Tesla ise, 1,5 milyar dolarlık bir Bitcoin giriş değeriyle BTC arzının yaklaşık yüzde 0.229’una sahip. Şirketlerin alış ve satış fiyatı arasındaki oran son derece yakın olduğu için, Bitcoin daha fazla düşerse, bu şirketler için kayda değer bir zarara yol açabilir. BTC yüzde 50’nin üzerine düşüş yaşadığı için, şirketlerin varlıkları da değer kaybetti.

MicroStrategy ve Tesla, Bitcoin yatırımlarını satacak mı?

Pek çok kişi Tesla ve Microstrategy’nin bir sonraki hamlesinin ne olduğunu merak ediyor. Microstrategy CEO’su Michael Saylor, şirketin şu anda 205 milyon dolarlık bir kredisi olduğunu ve ayakta kalabilmek için 410 milyon dolarlık bir teminata sahip olmaları gerektiğini açıkladı. Artık Microstrategy, BTC varlıklarını rehin veya teminat olarak kullanabilir. Ek olarak, BTC fiyatı yaklaşık 3.600 dolara düşerse, şirket biraz daha teminat ekleyebilir. Ünlü CEO Saylor, uzun süredir Bitcoin savunucusu oalrak biliniyor. Microstrategy, halka açık kurumlar arasında en çok BTC’ye sahip şirket olsa da, yine de en büyük riskleri taşıyorlar. Saylor’a göre, BTC geniş çapta dalgalanıyor olsa da, Microstrategy’nin, BTC varlıklarını yakın zamanda satmak için herhangi bir planı bulunmuyor.

Tesla, Bitcoin’e yaptığı yatırımın, likidite kaynaklarını çeşitlendirmeyi ve hissedarlarını büyük ölçüde ödüllendirmek için esnekliği artırmayı amaçladığını iddia etti. Ancak Tesla, geçen yıl Mayıs ayında, Artık Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeyeceğini duyurmuştu. Sebep olarak ise, Bitcoin basımının büyük miktarda elektrik gerektirdiği için çevreyi korumak istediklerini göstermişti. Tesla ve MicroStrategy’nin Bitcoin piyasasında devam eden devasa fiyat düşüşlerine nasıl tepki vereceği henüz belli değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir