Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.541
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.541
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin Coinbase PR Boşluğu Sıfıra Yaklaşıyor! Bu Ne Demek?

On-chain verileri, Bitcoin prim açığının son zamanlarda iyileştiğini gösteriyor. PR boşluğu şu anda 0 sıfıra doğru nötr bölgeye yaklaştı. Bu da satış baskısının kuruyor olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin Coinbase premium gap sıfıra yakın ama hala olumsuz

CryptoQuant’ın yakın tarihli analizlerinde belirttiği gibi, ABD’li yatırımcılardan gelen satış baskısı son günlerde azalıyor. “Coinbase Premium Gap”, kripto borsaları Coinbase (USD çifti) ve Binance (USDT çifti) üzerinde listelenen Bitcoin fiyatlarındaki farkı ölçen bir indikatördür. Quant, ABD’li yatırımcıların, özellikle yüksek net varlık ve kurumlar olmak üzere Coinbase platformunu kullandıklarının bilindiğini belirtiyor.

Bu metriğin değeri pozitif olduğunda, şu anda Coinbase’deki fiyatın daha yüksek olduğu anlamına gelir. Böyle bir eğilim, son zamanlarda ABD’li yatırımcılardan alım yapıldığını gösteriyor. Diğer yandan, negatif bir prim farkı, fiyat Binance’den daha düşük olduğu için kripto borsasında bir miktar satış olduğu anlamına gelir. Şimdi, 2022 yılı boyunca Bitcoin Coinbase prim açığındaki şu ana kadarki eğilimi gösteren bir grafik:

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin Coinbase prim açığı son birkaç ayda negatif oldu. LUNA çöküşü sırasında, 131 dolarlık oldukça kırmızı bir değere ulaştı. Bu da o zamanlar ABD’li yatırımcılardan bazı yoğun satışlar olduğu anlamına geliyor.

Takip eden konsolidasyon döneminde ve en son çöküş sırasında, göstergenin değeri eksi 20 dolar civarında yatay hareket etti. Bununla birlikte, son birkaç gün içinde eğilim değişmiş gibi görünüyor. Aynı zamanda prim açığı şu anda bir miktar yukarı hareket gözlemliyor. İndikatör hala negatif bir değere sahip olsa da, Coinbase ve Binance arasındaki fark sadece -5 dolar olduğu için şimdi sıfıra oldukça yakın. Bu durum, ABD’li yatırımcılardan gelen satış baskısının son zamanlarda azalmakta olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda, Bitcoin fiyatı için yükseliş olabileceğini kanıtlayabilecek bir işaret.

BTC fiyat analizi

Yazım sırasında, Bitcoin’in geçen haftadan bu yana %9,37 artışla 21,353.52 dolardan işlem görüyor. Acank buna rağmen, son 30 gün içinde %27.1 değer kaydetti. Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde Bitcoin fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

18.000 doların altındaki düşüşten bu yana, Bitcoin yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyor. Bununla birlikte, kripto şu anda 21 bin dolar seviyesinden ayrılmayı zor buluyor. Bu esnada, on-chain veriler Bitcoin’e yönelik balina talebinin zirve yaptığını gösteriyor.

Balinalar Bitcoin satın alırken, fiyat son 10 günün zirvesine ulaştı

Yeni veriler, dip alımlarının balinalar arasında tüm hızıyla devam ettiğini gösteriyor. Popüler analitik kaynağı Game of Trades, “Bitcoin’de olağandışı balina aktivitesi tespit edildi” gözleminde bulundu. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız yakın tarihli bir tweet’te şunları kaydetti:

1.000-10.000 BTC dengesine sahip balinaların elindeki arz, talepte büyük bir artış gördü. Eğilim doğrulanıp doğrulanmadığını görelim.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir