Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.819
% 3.08
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.819
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Çakıldı! 4 Yıldır İlk Kez 100 DMA Altında Kapandı!

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri, amansız bir satış dalgasına konu oldu. Son üç gün içerisinde Bitcoin önce 35.000 dolara, şimdi ise 33.267 dolara düşüş yaşamış durumda. Genel kripto para piyasasının değeri de yüzde 3’e yakın bir düşüş ile 1.62 trilyon dolara geriledi. Bu sırada Bitcoin, dört yıldır görülmeyen bir kapanış yaptı. İşte detaylar…

Bitcoin ve altcoin’ler düşüşte: İşte olanlar

Bitcoin, Şubat ayından bu yana ilk kez Pazartesi günü 35.000 doların altına düşerken, Perşembe gününden bu yana kripto para piyasasından neredeyse 250 milyar dolar silindi. Diğer pazar lideri Ethereum, yazım sırasında 2.532 dolardan işlem görüyordu. Terra (LUNA) hafta sonu yüzde 25’e varan düşüşle en büyük kaybedenler arasında yer aldı ve yazının yazıldığı sırada yaklaşık 64 dolardan işlem görüyor.

Bununla birlikte, Algorand, FIFA Dünya Kupası gibi yakın tarihli bir dizi yüksek profilli ortaklığın ardından, yazım sırasında az da olsa değer kazandı. TRON ayrıca, hafta sonu boyunca kazanç elde edenlerden oldu. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere düşüş, ABD Merkez Bankası’nın (FED) 50 baz puanlık faiz artırımı açıklamasının ardından geldi.

BTC, ilk defa 100 günlük hareketli ortalamanın altında

Blockchain Backer isimli bir Twitter hesabı, Bitcoin’in 100 günlük hareketli ortalama (DMA) kritik desteğini kaybetmesinin daha fazla satışa yol açabileceğini söylüyor. Kripto para birimi analisti, durumu şöyle açıklıyor:

Bitcoin, haftayı 100 haftalık hareketli ortalamanın altında kapatıyor. Önceki her iki zaman da 2014 ve 2018’de 200 haftalık hareketli ortalama, kapitülasyona yol açtı. Bugünkü grafiğin bu iki zamandan birçok farkı var ve bu iki zaman birbirine çok benziyordu. Yarın büyük dalış!

Santiment ise, trader duyarlılığının bir kez daha negatif seviyelere düştüğünü açıklıyor. Analizlerine göre Bitcoin şimdi 33.9 bin dolara kadar geri çekilirken, trader duyarlılığı altı haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir