Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.983
% 4.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.983
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Buradan Daha Ne Kadar Düşebilir? İşte Seviyeler

Bitcoin (BTC), Rusya’nın Ukrayna işgaline dayanan panik satışların büyük bir kısmını Mart ayının ilk günlerinde telafi etti. 2 Mart’ın yerel zirvesi 45,077 dolardan bu yana verilen kayıplar, analistleri düşüşün daha ne kadar derinleşebileceğini bulmaya zorluyor. Twitter’dan Rekt Capital, en son Bitcoin analizlerinde 38 bin dolar gibi oldukça kritik bir seviyeye işaret ederken, yükseliş momentumunun korunabileceğinden bahsetti. Analistin güncel paylaşımlarını Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Bitcoin ne kadar düşebilir? Yükseliş ivmesi zayıflıyor mu?

Son zamanlardaki düşüşüne rağmen, tanınan bir kripto analisti, lider kripto Bitcoin’in (BTC) pozitif ivmesini koruyabileceğine inanıyor. Rekt Capital lakaplı stratejiste göre, Bitcoin boğalarının 43.000 dolar bölgesini tutamaması, önde gelen kripto para birimini haftalık zaman diliminde çapraz desteğini tekrar gözden geçirebilecek bir konuma getiriyor. Analist aşağıdaki teknik grafiği şöyle yorumluyor:

BTC, 43.100 dolar direncinin altında haftalık kapanışını bir önceki sefer tamamladığı zaman, yeniden test için fiyat 38.000 dolar bandını reddetti. BTC, 43.100 dolarlık haftalık kapanışla benzer bir fiyat eğilimi için kendisini konumlandırabilir.

Haftalık kapanış belirleyici olacak

Yazım sırasında, Bitcoin gün içinde %1,5 düşüşle 38,549 dolardan ve yedi günün en yüksek seviyesi olan 45,077.58 dolardan %2,73 düşüşle işlem görüyordu. Uzmana göre, Bitcoin şu anda simetrik bir üçgen içinde işlem görüyor ve bu da formasyon daraldıkça sonunda dramatik fiyat dalgalanmalarına yol açacak. Rekt Capital şöyle devam ediyor:

BTC, bunu direnç olarak doğrulamak için 40.700 dolar bölgesinin altında haftalık bir kapanış gerçekleştirirse, üçgenin zirvesine doğru devam eden konsolidasyon görebiliriz. Her iki senaryoda da fiyat sıkıştırması oynaklıktan önce gelecek ve volatilite fiyat sıkıştırmasından önce gelecek.

Bitcoin aşağı yönlü ivmesini sürdürebilir

Rekt Capital’e göre, Bitcoin düşmeye devam edebilir, ancak kilit bir seviyenin üzerinde kaldığı sürece yine de pozitif olabilir. Analiste kritik direnç seviyesi olarak oldukça yakın bir seviyeyi işaret ediyor:

BTC, yükseliş duruşunu korurken 38.000 dolara kadar düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir