Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.810
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.810
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin (BTC) kritik desteğinde, altcoinlerde düşüş devam ediyor

Investing.com – Kripto para piyasalarında dünkü sert satışların ardından toplam piyasa değeri, 2,2 trilyon dolar seviyelerine kadar geriledi. Son 24 saatte kripto para piyasalarından ortalama 200 milyar dolarlık çıkış görülürken Bitcoin (BTC), bugün yüzde 3’e yakın değer kaybıyla 50.000 dolar desteğini kaybetti ve 47.000 doların altına kadar geriledi. En büyük altcoin Ethereum (ETH), yüzde 6 oranında değer kaybıyla 3.750 dolara kadar geri çekildi. 

Bitcoin’de son durum 

Bitcoin (BTC), ABD işlem saatlerine doğru 47.000 dolar üzerinde kalmaya çalışırken aynı zamanda kritik bir destek seviyesine tutunma çabası içinde. Gün ortasında Bitcoin ve piyasa genelinde satışlar devam ederken BTC/USD’nin bugün 47.750 dolar olan 200 günlük hareketli ortalama değeri altında fiyatlanması dikkat çekiyor. Devam eden satıcılı ağırlıklı işlemlerle birlikte BTC’nin geçen haftaki kazancını neredeyse geri verdiği görülüyor.

Bitcoin fiyat düşüşüyle birlikte en büyük kripto varlığın hakimiyet oranı da dip seviyelerde kalmaya devam ediyor. Bitcoin hakimiyet oranı yüzde 40’ın altına inerek bu yıl 3. kez dip seviyeleri test ediyor. Bitcoin hakimiyet oranı, bu seviyelere en son 2018 Nisan – Mayıs döneminde inmişti. 

Son düşüş ivmesiyle birlikte Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin de dünkü 41 seviyesinden 27 seviyesine kadar indi ve korku bölgesinde kalmaya devam ediyor.

Ethereum 4.000 dolar üzerinde kalıcı olmadı

Ethereum (ETH), son 10 günlük düşük ivmeli yükseliş hareketinde 4.000 dolar bandına kadar yükselse de bu kritik seviyede kalıcı olmayı başaramadı. Akşam saatlerine doğru ETH/USD’nin 3.750 dolar seviyesinin altına inen fiyat hareketleri görülüyor. 

En büyük 10 kripto para arasında Solana (SOL), yüzde 10’a yaklaşan değer kaybıyla en çok kaybettiren kripto varlık konumundayken SOL fiyatı, 172 dolar seviyesine kadar gerilemiş durumda. 

Günün öne çıkan altcoinleri

En büyük 100 kripto para listesine baktığımızda altcoin piyasasının son 24 saatte ortalama yüzde 4’e yakın değer kaybı söz konusu. ilk 100 kripto para arasında şu an 96’sı negatif bölgedeyken sadece 4 kripto varlık pozitif bölgede. 

Düşük kazançların göründüğü listede yüzde 5’in üzerinde fiyat artışı gören kripto paralar arasında Livepeer (LPT), UNUS SED LEO (LEO), SushiSwap (SUSHI) ve XDC Network (XDC) bulunuyor. 

Dünden bu yana sert düşüşlerin görüldüğü piyasada yüzde 10’un üzerinde değer kaybı gören kripto paraların başında yüzde 17’ye varan değer kaybıyla ICON (ICX) bulunuyor. ICX, dün en çok değer artışı gören altcoin’ler arasındaydı. 

Diğer yüzde 10 üzerinde değer kaybı ise Aave (AAVE) ve Stacks (STX) coin’lerinde görülüyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir