Kriptolar:
29213
Bitcoin:
$63.741
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.10
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 0.46
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.741
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitcoin 40 Bin Doların Altına Daldı: Bu 3 Altcoin ise Çöktü!

Kripto analisti Yashu Gola’ya göre, Bitcoin (BTC)’nin 2022’nin ilk on günündeki kaybı, çok daha sert düşen bazı lider kripto rakiplerinden daha az hayal kırıklığı yaratıyor. Analist, yedi günlük zaman diliminde Bitcoin (BTC)’den daha kötü performans gösteren ilk 50 kripto para birimi arasında aşağıda listelenen üç tokenin grafiklerini inceliyor. Biz de coinmuhendisi.com olarak Yashu Gola’nın analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

“Bitcoin göreceli olarak daha iyi durumda”

Bir Bitcoin (BTC) fiyatı son yedi gün içinde neredeyse %10 düştü ve 10 Ocak’ta geçici psikolojik desteği olan 40.000 doların altına gerilediği için uzun süreli düşüşler gözlemleniyor.

BTC haftalık fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Bununla birlikte, Bitcoin (BTC)’nin uğradığı kayıplar, bazı en iyi kripto rakiplerinin performanslarından daha az görünüyor. Örneğin, piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para birimi olan Cardano (ADA), son yedi gün içinde yaklaşık %11 düşüşle yaklaşık 1,15 dolara kaydı. Benzer şekilde, piyasa değerine göre sekizinci en büyük olan Ripple (XRP), aynı dönemde yaklaşık %10 düşüşle yaklaşık 0,75 dolara geriledi.

Bu arada, ilk 50 dijital varlık arasında listelenen bazı kripto para birimleri, geçen hafta %15 ila %30 arasında daha büyük kayıplar yaşadı. Bunlar arasında Ethereum’un %16’nın üzerinde değer kaybeden yerel tokeni ETH ve token’ı LUNA’nın yaklaşık %20,50 oranında düştüğü Blockchain rakibi Terra yer alıyor.

Çöken altcoin projelerinin analizi

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, yıldan yıla %12.000’den fazla kârın üzerine çıkarak, traderların karlarını güvence altına almaları için en iyi projelerden biri oldu. AXS fiyatı son yedi gün içinde yaklaşık %27,5 düşüşle 70 dolar seviyesine geriledi ve böylece büyük paralar arasında en kötü performans gösteren oldu. Bu arada, AXS/BTC paritesi aynı dönemde neredeyse %17 düşüşle 0,0017 BTC’ye yerleşti.

ASX ve AXS/BTC günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Bununla birlikte analiste göre, AXS fiyatı, piyasanın temel momentum göstergelerinden biri olan göreli güç endeksi (RSI) tokenin ‘aşırı satım’ durumuyla ilgili uyarılar olarak önümüzdeki günlerde toparlanabilir. Analist, AXS’nin günlük RSI’sinin, geleneksel grafikerlerin bir satın alma sinyali olarak yorumladığı 30’un altına düştüğünü belirtiyor:

Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, AXS için daha fazla yükseliş ipucu, 64,50 dolar ile 50 dolar arasındaki aşağı yönlü hedef alanından geliyor. Özellikle, 64,50 dolar seviyesi, 2021’deki Ağustos-Eylül işlem seansı sırasında AXS fiyatına destek görevi gördü.

AXS potansiyel aşağı yönlü hedeflerini gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Analisti, benzer şekilde, 50 dolar civarındaki seviyelerin, traderların 7 Eylül’den bu yana dört kez toplu olarak AXS biriktirmesine neden olduğunu hatırlatıyor. Analiste göre tersine, aşağı yönlü hedef aralığın altına inmek, Ağustos 2021’den itibaren bir başka destek seviyesi olan 40 doların altına itilebilir.

Aave (AAVE)

Aave, 10 Ocak 2021’den bu yana neredeyse %60’lık bir yıllık kârın üzerinde oturuyordu. Yine de, 2022 girişinde en kötü performans gösteren kripto para birimlerinden biri haline geldi. AAVE fiyatı son yedi gün içinde %24’ün biraz üzerinde düşüşle 200 dolara geriledi. Bu arada, tokenin Bitcoin karşısındaki performansı yaklaşık -%15 olarak ortaya gerçekleşti ve analiste göre bu da trader’ların Aave yükselişine dair ikna olmadıklarını gösteriyor.

AAVE ve AAVE/BTC günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Analiste, AAVE’nin günlük RSI’si 27 Aralık’tan beri düşüş gösterdiğini ve şu anda 39’a yakın olduğunu belirtiyor. Analiste göre, şimdi aşırı satım seviyelerine 30’un altına ulaşmak için genişletilmiş bir düzeltme görüyor, bu da AAVE fiyatının mevcut fiyatından daha aşağı inmesi için hala yer olduğu anlamına geliyor:

AAVE, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, iki aylık artan trend çizgisi desteğini yeniden test ederken satış sinyali de görünüyor. AAVE, 4 Aralık’tan bu yana söz konusu yükselen seviyeden en az dört kez toparlandı. Bu nedenle, kripto para bunun altına düşerse, başka bir destek seviyesi olan 165 dolara düzeltme olasılığı daha yüksek olacaktır.

AAVE geçici destek ve direnç hedeflerini içeren günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Analiste göre, tersi durumda, yükselen trend çizgisi desteğinden bir toparlanma, hem direnç hem de destek olarak hareket eden yakın bir geçmişe sahip olan 250-275 dolar ticaret aralığına doğru AAVE rallisine sahip olabilir.

IOTA (MIOTA)

Yedi günlük düzeltilmiş zaman çerçevesi performansına dayanarak, IOTA’nın kayıpları AAVE’lerden marjinal olarak daha az. Ancak tokenin yıldan yıla yaklaşık %150 kar üzerinde oturduğu göz önüne alındığında analist, kripto piyasasındaki son düşüş sırasında kayıplarını başka yerlerde dengelemek isteyen traderlar için iyi bir satış gibi göründüğünü belirtiyor. Özellikle, IOTA’nın fiyatı son yedi gün içinde %24’ün biraz üzerinde 1,00 dolara düştü. Bitcoin’e karşı, IOTA aynı dönemde yaklaşık %14 düştü.

IOTA ve IOTA/BTC haftalık fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Bununla birlikte analiste göre, tokenin günlük RSI aşırı satım seviyelerine yaklaşırken, yakın zamanda alıcıları cezbetme geçmişi olan 0,93-1,00 dolar işlem aralığına düştüğü için şimdi bir sıçrama muhtemel.

IOTA geçici destek ve direnç hedeflerini içeren günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Analist, sonuç olarak, IOTA 0,93-1,00 dolar aralığının altına düşerse, fiyat düşüşünü 0,71 dolara artırma olasılığını yüksek görüyor. Analiste göre aksi durumda, bölgeden gelen bir toparlanma eylemi, IOTA fiyatını geçici boğa hedefi olan 1,21 dolar olmasını sağlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir