Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.808
% 3.99
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.808
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin 4 Bin Dolardan Fazlasını Sildi: İşte Dump’ın Nedeni!

Piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)’in fiyatı, günlük bazda yüzde 7.97’lik bir düşüş yaşadı. Yazım sırasında 43.181 dolardan işlem gören BTC, Bitstamp borsasında 42.412 dolara düştü. Bu durum, geçtiğimiz gün 46.929 dolara kadar yükselen öncü kripto para biriminin 4 bin dolardan fazla bir değer kaybettiğine işaret ediyor. Peki, düşüş neden yaşandı? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Bitcoin fiyatındaki düşüşün arkasında neler var?

Uzmanlara göre piyasa türbülansı, ABD Merkez Bankası’nın (FED) Çarşamba günü açıklanan Aralık toplantısından sonra, merkez bankasının önümüzdeki Mart ayında faiz oranlarını artırabileceğini göstermesinin ardından geldi. Haber, ABD hisse senetlerini de keskin bir şekilde düşürdü. Öte yandan altcoin fiyatları da ağır kayıplar verdi. Lider altcoin Ethereum (ETH) yüzde 9 düşerek 3.461 dolara, Binance Coin (BNB) yüzde 8 oranında düşerek 470 dolara kadar geriledi. Solana (SOL), Cardano (ADA), XRP, Polkadot (DOT) gibi büyük altcoin’ler de yüzde 10’a yakın düşüşler gerçekleştirdi.

Bu sırada, BTC madenciliğine de büyük bir darbe gelmiş gibi görünüyor. En büyük ikinci Bitcoin madencilik merkezi olan Kazakistan’da patlak veren protesto dalgası nedeniyle kripto para madenciliği de sektöründe başka bir ters rüzgarla karşı karşıya gibi görünüyor. Ülke hükümeti huzursuzluğu bastırmak için ülke çapında interneti kapatma kararı aldı ve yerel madencileri ekipmanlarını kapatmaya zorladı. Geçtiğimiz günlerde 229 EH/s ile zirve yapan hashrate, 165 EH/s’e düştü. Fundstrat Global Advisors genel müdürü Mark Newton, 45.655 doların Bitcoin için önemli bir destek seviyesi olduğunu belirtiyor. Şimdi bu seviyeden düşüldüğü için, öncü kripto para biriminin Eylül 2021’den bu yana ilk kez 40.000 dolar seviyesinin altına düşebileceğine dikkat çekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir