Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.106
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.106
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin 3 Kırmızıdan Sonra 1 Yeşil Mum Yaktı: Neler Olacak?

Bitcoin (BTC) zor bir Şubat ayı geçirmesine rağmen sonunda zirveye çıkmayı başardı. Lider kripto, üç aylık kırmızı kapanışlardan sonra ilk, aylık yeşil mumunu kaydetti. Ay sonunda başlayan ralli bunun sorumlusu. Bununla birlikte, kripto piyasasının böyle bir eğilimi ilk kez görmemesi ve kripto para biriminin geçmiş performansı gelecekte ne bekleyebileceğini tahmin etmeye yardımcı olabilir…

Bitcoin için ilk yeşil tamamlandı

Bitcoin (BTC), Kasım ayındaki ATH seviyesine ulaşmasından bu yana, önümüzdeki üç ayı rutin olarak negatifte tamamladı. Bu düzende, bir kez daha yeşilin içinde kapandığını gören bir dalgalanma ile patladığı Şubat ayının sonlarına kadar mücadele etti. Üç kırmızı kapanıştan sonra, bu ilk yeşil kapanış. Bunun gibi olaylar tarafından tetiklenen önceki eğilimlerin ışığında dikkate değer.

Başka bir örnek, üç düz kırmızı ayın ardından Haziran 2015’te ortaya çıkan bir aylık yeşil mumdu. 2014-2015 ayı piyasasının dibine ulaşılmış ve yeni boğa hareketi başlamıştı. Aynı şey, ardışık kırmızı ayların ardından Şubat 2019 ve Aralık 2011’de ortaya çıkan bir aylık yeşil mumlar için de geçerliydi. Önceki performansa dayalı olarak bu, Bitcoin’in başka bir boğa koşusuna hazırlandığını gösterebilir. Bitcoin fiyatının 50 hareketli ortalamanın üzerine çıkmaya devam ettiği göz önüne alındığında, analistlere göre son derece ikna edici.

Ancak her şey olumlu değil

Bitcoin ile ilgili değişmeyen şey, sürekli değişen trendlerdir. Sonuç olarak, art arda üç veya daha fazla kırmızı ayı izleyen yeşil bir mum, lider kriptonun her zaman yükselmeye devam edeceğini göstermez. Ayrıca, BTC’nin ayı eğilimini yeniden başlatması için katalizör olma gibi istenmeyen sonuçlara da sahip oldu.

Üç aylık kırmızı mumların ardından Ekim 2019’da ortaya çıkan bir aylık yeşil mumda durum buydu. Bunu takiben, 1 haftalık 50MA daha önce olduğu gibi tutunamadığı için BTC fiyatı yeni bir dip belirledi. Benzer bir şey, Kasım 2014’te, Bitcoin’in 1W MA50 desteğini tutmayı başaramamasının ardından yeni dip seviyeye indiği zaman oldu. Bu, Mayıs 2014’te yeni bir düşüşle tekrar gerçekleşti. Bitcoin’in 1W MA50’nin üzerinde tutunamaması, tüm bunlarda tekrar eden bir tema oldu. Analiste göre bu durum, Bitcoin’in boğa koşusuna başlaması için fiyatın 1W MA50’nin üzerinde kalması gerektiğini gösteriyor. Bunu yapmamak, piyasayı şu anda 30.000 dolarlık bariyerin altına bir düşüş anlamına gelen yeni düşük seviyelere itebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir