Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.499
% 3.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.499
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bitcoin 2022’de Neler Oluyor? İşte Bilmeniz Gerekenler!

Miami’de düzenlenen Bitcoin 2022 konferansı, bu yıl birçok etkili ve önemli simaya ev sahipliği yapıyor. Konferansının başlangıcı, kripto yatırımcıları için bir heyecan yarattı ve bu da piyasaya olumlu yansıdı. Şirketler, kripto para işlemlerini ve stacks satışlarını kolaylaştıracak ve maliyetini azaltacak yeni özellikleri açıkladı. Peki konferansta öne çıkan başlıklar nelerdi?

Bitcoin (BTC)’nin devletler ve şehirler çapında benimsenmesi artıyor

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz Bitcoin’in benimsenmesine odaklanmak için Blockstream’den ayrılan Samson Mow, BTC’nin ülkeler çapında benimsenmesini artırmak amacıyla kendi şirketini kurdu. Samson Mow, konferansta Honduras’taki Prospera şehrinin ve Portekiz’in özerk Madeira bölgesinin Bitcoin’i benimsediğini açıkladı.

Samson Mow, El Salvador gibi başka bir ülkelerin de zamanla Bitcoin’i yasal para olarak kabul edeceğini ifade etti ve şu hususlara değindi:

Bence büyük bir ulus devletin yukarıdan aşağıya inip ‘Bitcoin’i kabul edeceğiz’ demesi, El Salvador gibi çok aykırı olacak. Bunun henüz yaygınlaştığını düşünmüyorum. Daha fazla şehir, eyalet düzeyinde kabul göreceğiz. Bunu İsviçre’deki Lugano’da gördük. Bence bu kesinlikle umut verici. Madeira da benzer.

Bitcoin, daha az maliyetli bir ödeme ağı olabilir mi?

Kripto piyasası için son derece önemli bir isim haline gelen El Salvador Başkanı Nayib Bukele ülkesindeki iç çatışmalardan kaynaklı sorunlardan dolayı Bitcoin 2022 konferansına katılamadı. Jack Mallers’ın açılış konuşmasında, eski ödeme ağlarının tarihine değindi ve uzun süredir ödeme ağlarının altyapısında herhangi bir yenilik olmadığını savundu. Jack Mallers, şunları söyledi:

Gerçekte, ödeme ağları 50 yılı aşkın süredir yenilik yapmıyor. Bu delilik. Bana ‘Bir şey için ödeme yapmak istiyorum’ sorununun 1949’dan beri, havyar büfesinden beri yenilik olmadığını söylüyorsunuz. Bu çok saçma.

Lightning Network’ü ileriye taşımaya kararlı olan Strike çözüm olarak, Bitcoin üzerine inşa edilecek yeni, ucuz bir ödeme ağı planlıyor. coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğmiz üzere şirket, Shopify ile ortaklık kurdu. Buna ilave olarak ödeme şirketi Blackhawk ve dünyanın en büyük satış noktası tedarikçisi olan NCR ile de iş birliği geliştirdi. Bu ortaklıklar,  BTC’nin milyonlarca Amerikan mağazasında bir ödeme aracı olarak kullanılabileceği anlamına geliyor. Jack Mallers, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

McDonald’s, Walmart, Macy’s, Best Buy. Bu başka bir ülkede değil. Hayır, burada, ABD’de. Whole’a bir markete girebileceksiniz. Foods, Chipotle’a. Tor’a bir selam mı vermek istiyorsun? Cash App’i mi kullanmak istiyorsun? Bunu yapıyorsun.

Kripto dünyasına bir destek de Serena Williams’tan

Hatırlanacağı üzere Serena Williams, Bitcoin ödül platformu Lolli de dahil, son zamanlarda bir dizi kripto şirketine yatırım yaptı. Serena Williams, lider kriptonun hayatta olduğunu ve çalıştığını göstermek için 13 yıl gibi uzun bir zamanı olduğunu belirtti ve şunları ilave etti:

Gerçekten kripto paralarla ilgileniyorum. Çünkü bu gelecek. Özellikle Bitcoin gerçekten çok benzersiz ve çok farklı olduğu için öne çıkıyor.

Bitcoin maximalistinin Lightning değerlendirmesi

Bu teknoloji, kullanıcıların blok onay sürelerini kısaltarak, BTC ödemelerini anında yapmalarını sağlayacağını iddia ediyor. Ölçeklenebilir de olan bu teknoloji, Bitcoin Blokchain’de devasa işlemlerin gerçekleşmesine sağlama potansiyeline sahip olarak görülüyor. Düşük maliyetli olması ise en büyük artısı olarak değerlendiriliyor.

Bunun yanında, Cash App de bir hayli duyuru yaptı. Şirket, kullanıcıların Lightning Network işlemlerini almasına izin vermekle birlikte, maaş çekleri ve birikimleriyle BTC’ye yatırım yapmalarını sağlıyor. Kripto para trade platformu Robinhood da Lightning’i destekliyor. MicroStrategy’den Michael Saylor, Lightning’i benimsemeyen kripto şirketlerinin, önemli avantajlardan yararlanamayacağını belirtirken, bu nedenle müşterilerini kaybedebilecekleri konusunda uyarıda bulundu. Bir Bitcoin maximalisti olan Michael Saylor, şu değerlendirmeyi yaptı:

Dünyadaki en iyi uygulama, altı milyar insanın Android veya iOS uygulaması olan bir cep telefonuyla dolaşıp, bir Lightning cüzdanına ve bu cüzdanın içinde bir miktar BTC’leri olduğu zaman olacak.

Merkez bankalarının dijital paraları çöp mü?

Meksikalı milyarder Ricardo B. Salinas, “itibari para dolandırıcılığı”ndan bahsetti ve yükselen ekonomilerin ABD dolarını uzun süredir güvenli liman olarak kullandığını, ancak harcama gücünün ilerleyen dönemlerde önemli ölçüde kaybolacağını belirtti. Ricardo B. Salinas, merkez bankası dijital para birimlerinin dolardan daha kötü olabileceği konusunda uyarılarda bulundu

Mastercard’ın kripto alanındaki amacı ne?

“Bu alanda yaptığımız her şeyi konuşmayı yeni bitirdik” diyen Mastercard’ın kripto başkanı Raj Dhamodharan, yeniliklerin sürekli değer kattığını, ekosisteme olan güveni atırdığını ve milyarlarca kullanıcıya özel bir ödeme deneyimi sunduğunu kaydetti.

Raj Dhamodharan, Mastercard’ın insanların kripto yatırımlarını desteklemek için nasıl kullanıldığına ve Non Fungible Token (NFT) alım sürecini kolaylaştırdığına dikkat çekti.  Mastercard‘ın hangi amaçla kriptoyu benimsediğine ilişkin olarak Raj Dhamodharan şunları söyledi:

Bu gerçekten seçimle ilgili. Mastercard her zaman değeri hareket ettirmenin farklı yollarını mümkün kılmakla ilgili olmuştur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir