Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.045
% 5.38
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.045
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin 18 Bin Doları da Kırdı! Satışları Ne Önleyebilir?

Bitcoin (BTC), kripto para piyasalarındaki satışların yoğunlaşmasıyla 2020 yılının Aralık ayında ilk kez yaklaşık 17.750 dolara düşmüştü. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin’in fiyatı hala istikrarlı bir şekilde düşüyor ve şu anda 2017 yılının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 17.000 ila 20.000 dolar aralığını test ediyor. Bununla birlikte, düşüş azalma belirtisi göstermiyor ve analistler şu anda bir dip göreceklerinden çok emin değiller. Lider kripto para birimindeki kritik 20 bin dolar seviyesinin kırılmasının ardından, Ethereum (ETH)’da kritik seviye kırıldı. ETH bin doların altına düştü.

Önümüzdeki birkaç gün Bitcoin ve kripto para piyasası için çok önemli

Önümüzdeki birkaç gün Bitcoin için çok önemli olabilir, çünkü bu seviyelerde destek kurulamaması, 15 bin dolarlık bir piyasa düşüşüne yol açabilir. Buna alternatif olarak, fiyat mevcut bölgeden toparlanırsa, 24 bin dolar seviyesi, 30 bin dolarlık direnç ve 50 günlük hareketli ortalamadan önceki ilk engel olacaktır. Mevcut ”kripto kışı” 2018’den farklıdır. Çünkü kripto para birimleri daha geniş ekonomi kırılgan olduğu için teknoloji stokları ile birlikte düşüyor. Enflasyon yükseliyor ve tam ölçekli bir durgunluk yaklaşıyor gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta boyunca, Bitcoin’in fiyatı yüzde 30’dan fazla düştü ve piyasalar büyük bir panik havasına büründü. Son iki yılda satın alınan ve tutulan önemli miktarda kripto para, döviz girişleriyle belirtildiği gibi borsalara konuyor. Cuma günü, kripto para borç verme platformu Nexo’nun kurucusu Antoni Trenchev, verdiği bir röportajda, mevcut çöküşün “1907 banka paniğini hatırlattığını” belirtti. Cumartesi günü ise, Kraken’in büyüme pazarlama direktörü ve Dan Held, “maksimum kayıp yolunda ilerliyoruz” uyarısında bulundu.

Bu gelişmeler, kripto para piyasasının çöküşünü etkiliyor

Bitcoin’in düşüşü birkaç ay boyunca devam ediyordu ve son haftalarda iki büyük kripto para birimi projesi olan Terra-Luna ve Celsius’un çöküşüyle hızlandı. Bu çöküşler, piyasanın dayanıklılığı hakkında endişeler yarattı. Artan enflasyon ve Federal Rezerv tarafından yapılan bir dizi faiz artırımı gibi makroekonomik faktörlerin baskısı da kripto para birimi piyasasındaki felakete katkıda bulunuyor. Kripto para şirketlerinin çok sayıda insanı işsiz bırakması ve sektörün en tanınmış markalarından bazılarının ödeme gücü arızalarıyla karşı karşıya kalması, piyasalardaki panik havasını ve düşüşü körüklüyor.

Bu arada, kripto analitik web sitesi Glassnode’dan gelen son veriler, Bitcoin madencileri tarafından üretilen gelirin düşmeye devam ettiğini gösteriyor. Artan madencilik giderleri ve kötüleşen makroekonomik ortamla birlikte, madencilerin artık çok daha az kar ettiğini, hatta zararda olduklarını gösteriyor…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir