Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.922
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.922
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin 1 milyon dolara ulaşabilecek mi?

Bitcoin satın alan ve uzun vadede elinde tutan kripto meraklıları genellikle itibari para birimlerinin sonunun geldiğini varsayıyor.

Jan3 CEO’su Samson Mow, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları çift haneli enflasyon oranlarıyla mücadele ederken euro, dolar ve diğer para birimlerindeki değer kaybının hızlanmaya devam edeceğini düşünüyor. Bitcoin için bunun, Bitcoin/dolar döviz kurunun önümüzdeki beş ila on yıl içinde 1 milyon dolarlık sihirli eşiğe ulaşacağı anlamına geleceğine inanıyor:

“Her şey çok hızlı bir şekilde gerçekleşecek… Bir gecede oluverecek ve çuval çuval para taşıyacaksınız.”

Hızla yükselen enflasyondan korkan yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirmek için on yıllardır altın gibi değerli metalleri kullanıyor. Bunun nedeni, tıpkı Bitcoin gibi fiziksel arzın sınırlı olması.

Goldman Sachs bir portföyü çeşitlendirmek için altının Bitcoin’den çok daha iyi olduğuna inanıyor. Bunun başlıca nedeni, altın için spekülatif kullanım durumlarının olmaması.

Mevcut piyasa ortamında altın, geçtiğimiz yıl içinde biraz değer kazanırken Bitcoin %75 değer kaybı yaşadı. Bunun nedeni talep. Goldman Sachs şöyle açıklıyor:

“Daralan likidite, gerçek taleple ilgili faktörlere daha fazla maruz kalan altın üzerinde daha az bir baskı oluşturacaktır.”

Yatırım bankası bununla sadece merkez bankalarını değil, aynı zamanda düşen fiyatları stoklarını artırmak için kullanan endüstriyi de kastediyor. Buna karşılık kripto piyasası düzenli olarak paniğe kapılıyor ve bu da fiyatların düşmesine neden oluyor.

Bitcoin için teknik fiyat göstergeleri

Bitcoin/dolar %1,39 artışla 17.159 dolarda işlem görürken haftalık kazancı %0,92 oldu.

Kripto para birimi dün 16.986 dolarlık %23,6 Fibonacci düzeltme desteğini kırarken günlük en düşük seviye 16.878 dolarda oluştu. Bununla birlikte günlük kapanış fiyatı Fibonacci seviyesinin üzerindeydi ve bu da 17.841 dolarlık %38,2 Fibonacci düzeltme bölgesine doğru bir toparlanma olasılığını artırıyor. Bu direnç, 55 günlük hareketli ortalama 17.993 dolar ve psikolojik eşik olan 18.000 dolara olan yakınlık ile pekiştirildi.

Ancak bu alan sürdürülebilir bir şekilde aşılırsa yukarı yönlü hareketin %50 Fibonacci düzeltme bölgesi olan 18.533 dolara doğru büyümesi beklenebilir.

Öte yandan %23,6 Fibonacci düzeltme bölgesinin altında bir günlük kapanış gerçekleşirse odak noktası 16.013 dolar olan 28 Kasım’ın en düşük seviyesine kayar. Bu seviye altında döngünün en düşük seviyesi olan 15.504 doların test edilmesi beklenmelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir