Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.638
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.638
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

BIS, Yeni Raporunda DeFi’yi Ele Aldı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) son raporunda, merkeziyetsiz finansı (DeFi) ele aldı. Kurum, DeFi’nin merkezileşme sorunu olduğunu ve bunun sektörü düzenlemek için kullanılması gerektiği belirtildi. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) son üç aylık raporunda DeFi’nin ve onun finansal istikrar üzerindeki etkilerini ele almak için özel bir bölüm ayırdı. Pazartesi günü yayımlanan raporda, DeFi’nin merkezi bir yönetime “kaçınılmaz bir şekilde ihtiyaç duyduğu” belirtildi. BIS Ekonomi Danışmanı ve Araştırma Başkanı Hyon Song Shin Pazartesi günü gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle vurgulanan nokta, tüm bir finansal sistemi tamamen bu otomatik işlemlere dayalı olarak ne kadar çalıştırabileceğinizin bir sınırı olduğudur… Bence bu tür bir merkezi rehberlik olmadan bu projenin ne kadar ileri götürülebileceği açık bir soru. Bence bu çok dikkatli bir şekilde izlememiz gereken bir şey.”

Rapor ayrıca hızlı büyümesine rağmen, DeFi’nin finansal sistemi bozma potansiyelinin düşük olduğunu öne sürdü. Ancak yaygınlaştığı takdirde “ciddi” güvenlik açıkları nedeniyle finansal istikrarı baltalayabileceği kaydedildi. Bu güvenlik açıklarının ise stablecoinlerdeki likidite sorunlarından kaynaklanabileceği öne sürüldü. Raporun dikkat çektiği diğer güvenlik açıkları arasında, DeFi uygulamaları arasındaki bağlantı ve bankaların potansiyel şokları absorbe etme eksikliği yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir