Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.945
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.945
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

BIS, Stablecoin ve CBDC’lerin Gelişmekte Olan Ülkelerdeki Risklerini Ele Aldı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Cuma günü dijital para birimleri hakkında bir rapor yayımladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Rapora göre dijital para birimleri, bazı yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde göz korkutucu sorunlar yaratabilir ve fintek yeniliklerinin ele aldığı sorunları çözmeyebilir. Raporda şu ifade yer aldı:

“Stablecoin düzenlemeleri, finansal katılımı ve sınır ötesi havaleleri iyileştirmeyi hedefliyor – ancak bu politika hedeflerini karşılamak için ne gerekli ne de yeterli.” 

Raporun yazarları ayrıca stablecoinlerin dijital kimlik, e-para ve mobil bankacılık dahil olmak üzere “hızla gelişen, gelişen dijital ödeme hizmetlerine göre kalıcı rekabet avantajları sunup sunamayacağını” da sorguladı. Onlara göre stablecoinler yönetim, ödeme süreçlerinde verimlilik, tüketicinin korunması ve veri gizliliği gibi konularda yeni riskler oluşturabilir.

Yazarlar, CBDC’ler hakkında endişelerini de dile getirdi:

“Sistematik stres dönemlerinde, hanehalklarının ve diğer acentelerin banka mevduatlarından veya diğer araçlardan CBDC’ye kayması ve benzeri görülmemiş bir hız ve ölçekte dijital bir koşuyu teşvik etme riski var.”

Diğer taraftan raporda, stablecoinlerin “finansal katılım ve sınır ötesi ödemeler ve havale zorlukları karşısında büyük ve çok ihtiyaç duyulan bir boşluğu kapattığının” altı çizildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir