Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.230
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.230
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

BIS Raporu, Afrika’nın CBDC’ye Olan İlgisini Ortaya Koydu

BIS tarafından hazırlanan rapor, Afrika ülkelerinin CBDC’yi benimseme konusunda olumlu bir tutumu olduğunu gösteriyor.

Kıtadaki merkez bankalarına yönelik gerçekleştirilen anket, CBDC’ye olan inancın yüksek olduğunu ortaya koydu.

BIS Raporu, CBDC’ye Olan İlgiyi Gözler Önüne Serdi

Bank for International Settlements (BIS) raporuna göre Afrika’daki merkez bankacılarının büyük bir kısmı CBDC’ye inanıyor.

Raporda yer alan 19 Afrika merkez bankası da, CBDC ile aktif bir biçimde ilgilendiklerini ifade etti. Gana’nın pilot aşamasında yer alan bir perakende CBDC projesi söz konusuyken, Güney Afrika’da kurumsal kullanım amaçlı bir CBDC projesi yürütülüyor.

Merkez bankası yetkilileri, CBDC piyasaya sürmenin banknot ve madeni para basmaya kıyasla büyük bir tasarruf sağlayacağını düşünüyor. Bununla birlikte bankacılar, CBDC ile Afrikalıların finansal katılımının da artacağına inanıyor. Zira şu anda bankada hesabı bulunan Afrikalıların oranı yalnızca %48 ile sınırlı.

Hazırlanan rapor, Sahra Altı Afrika bölgesinin hacim olarak dünyadaki para transferlerinin üçte ikisini ve tüm kullanıcıların yarısından fazlasını oluşturduğunu gösteriyor. CBDC’nin de bu alandaki rekabeti artırabileceği ve maliyetleri düşürebileceğine inanılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir