Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.169
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.169
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Birleşik Krallık’tan Yasal Düzenleme Çağrısı

Birleşik Krallık

FTX’in çöküşü, Birleşik Krallık’taki kamu ve özel sektör oyuncuları tarafından daha tedbirli bir düzenleme için uyarıcı bir tablo ve bir öncü olarak görülüyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sir Jon Cunliffe, Noel hafta sonu öncesinde Sky News’e verdiği bir röportajda, Birleşik Krallık’ta kripto para piyasalarına girmek isteyen yatırımcılara daha fazla koruma sağlanması gerektiğine olan inancını dile getirdi.

Cunliffe, potansiyel kripto para kullanıcılarının ve yatırımcılarının, varlık sınıfına yatırım yapmak için geleneksel finansal piyasalara benzer tüketici koruması ve bütünlüğü sağlayan bir yapıya sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Vali yardımcısı, ülkede daha fazla düzenleyici gözetim ihtiyacının arkasındaki itici güç olarak finansal kurumlardan ve perakende kullanıcılardan kripto para piyasalarına artan ilginin altını çizdi:

“Bankalarımız, yatırım fonlarımız ve buna yatırım yapmak isteyen başkaları vardı ve bence finansal sistemle bütünleşmeden ve sistemik bir sorun haline gelmeden önce düzenleme hakkında düşünmeliyiz.”

Cunliffe ayrıca FTX’in çöküşünü, geleneksel finans sektörüne rehberlik eden mevcut düzenleyici parametrelerin, cepten çıkan kullanıcılara koruma sağlamış olabileceği bir örnek olarak kullandı.

“Müşterilerin paralarının kaybolmuş gibi görünmesi, farklı operasyonlar arasındaki çıkar çatışmaları, şeffaflık, denetim ve muhasebe gibi şeyler gördük.”

İngiltere’deki kumar sektörüyle paralellikler kuran Cunliffe, yatırımcıların FTX’in çöküşünde olduğu gibi fonlara erişimlerini kaybetmelerini önleyen düzenlenmiş bir ortama erişebilmeleri gerektiğini söyledi.

2022 yılı Birleşik Krallık’ta siyaset için çalkantılı bir yıl oldu ve birkaç ay içinde üç ayrı Başbakan göreve geldi. Mechigian, ‘siyasi ekonomik kaosa’ rağmen, parlamentonun kripto varlıkları finansal araçlar olarak tanıyacak olan Finansal Piyasalar ve Hizmetler tasarısını geçirmeye doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir