Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.808
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.808
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Kripto Dolandırıcıları İçin Yeni Hamle Geldi

The National’in haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri, kripto dolandırıcılığını destekleyenler için yeni önlemler almış durumda.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Dolandırıcılığı destekleyenler, Ocak ayından itibaren beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca 1 milyon dirheme varan para cezaları da gündemde yer alıyor.

BAE’nin bu hamlesi, artan kripto faaliyetleri göz önüne alındığında çevrimiçi güvenliği teşvik etmeyi amaçlıyor. Böylelikle bireysel yatırımcıları hedef alınmasının önüne geçilebilir.

Avukat Dr. Hassan Elhain’in açıklamasına göre yeni önlemler, lisanssız kripto varlıkların tanıtımını da cezalandırıyor. Kripto haricinde sahte şirketlerin reklamını yapanlara da ceza verilmesi gündemde.

Abu Dabi polisi, Temmuz ayında yatırımcıları hızlıca zengin olma vaadiyle gelen kripto dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BAE’nin yeni siber suç yasası 2 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek. Yasada dolandırıcılık faaliyetleri için sert yaptırımlar söz konusu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir