Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.580
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.580
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Birçok Öngörüsü Çıkan İsimden Altın ve Dolar Uyarısı: Haziran’da…

Altın ve dolar hareketlenmeye devam ederken bugün, yatırımcıların odağında ABD’de açıklanacak olan enflasyon verileri var. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni açıklamalarını aktardı. İşte detaylar…

İslam Memiş’ten altın yatırımcılarına uyarı

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha önce 2021’in son haftalarında yükselen dolar ve altının düşeceğini doğru bir şekilde tahmin etmiş olan İslam Memiş, tahminlerine devam ediyor. Uzman, altının fiyatını değerlendirirken yükseliş yaşanıp yaşanmayacağını da açıkladı. Uzman, öncelikle altının mevcut değerinin 900 lira olmadığını belirtti ve “ekrandaki” rakamları baz alanların hata ettiğini düşündüğünü belirtti. Yazım sırasında, çeşitli veri kaynaklarına göre gram altının fiyatı 913 lira seviyelerinde. ons altının fiyatı ise 1.851 dolarda.

Öte yandan İslam Memiş’e göre, yıl içerisinde yükselişler devam edecek. Dolara yönelik beklentilerini de açıklayan uzman isim, doların uzun bir aradan sonra 15 liranın üzerine yükseldiğine dikkat çekerken 15.3 lira seviyesini güçlü bir destek seviyesi olarak takip ettiğini bildirdi. Kısa vadeli olarak takip ettiği aralığın 14.8 ve 15.30 lira aralığı olduğunu aktardı. Yatırımcıların da bu aralıkları yakından takip etmesi gerektiğini düşünüyor.

Yeni zirveler ne zaman görülecek?

İslam Memiş, Haziran ve Temmuz aylarında yeni zirveler görülmesi ihtimalinin kuvvetli olduğunu söylüyor. Özellikle Temmuz ayına dikkat çeken uzman, dolarda 15 liranın altına düşüldüğü anda döviz borcu olanların veya döviz traderlarının bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca 15 liranın altındaki rakamların orta-uzun vadede kalıcı olmadığını aktarıyor. “Özellikle dolar endeksinin 104 seviyesinde olduğu bir gündeyiz. Muhtemelen de yıl içerisinde bu yükselişler devam edecek,” diye ekliyor.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarından bahseden Memiş, bankanın yıl içinde toplamda 150 baz faiz artışı gerçekleştirebileceğini belirtiyor. Geçtiğimiz hafta FED, 50 baz puanlık bir artış gerçekleştirmişti. Son olarak, emtia fiyatlarında da baskılanma olduğuna işaret eden İslam Memiş’e göre altın ve gümüş gibi diğer emtia alanlarında ve kripto paralarda sert düşüşler yaşanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir