Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.236
% 3.84
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.236
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Birçok Altın Öngörüsü Çıkan Ekonomistten “Son Dakika” Uyarısı!

Altın fiyatları hafif yükselişe devam ederken yatırımcıların gözü dolardaki değer artışında. Popüler yatırım varlıkları hakkında son yorumlarını paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre dolar kuru 15 liranın üzerinde devam ederken altında çeşitli seviyeler önem taşıyor. İşte detaylar…

İslam Memiş, altın beklentilerini paylaştı

coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere 2021’in son haftalarında yaşanan volatilitenin, 1.000 liranın üzerine çıkan gram altının ve 18 liranın üzerine çıkan doların sonlanacağını doğru bir şekilde bilmiş olan İslam Memiş, piyasaya dair yeni yorumlarını paylaştı. Uzman isim ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımından bahsederken bu durumun dolardaki yükselişe sebep olduğunu ima ediyor. Bilindiği üzere dolar ve altın arasındaki ters korelasyon, doların yükseliş yaşadığı durumlarda altının duraklamasına veya gerilemesine neden olabiliyor.

Uzman, özellikle gram altının geçtiğimiz günlerde aslında 900 lira üzerinde olduğunu ancak bazı ekranlarda 893 lira olarak gösterildiğini belirtiyor. “Özellikle gram altın 915 lira ama ekranlarda 893 lira olduğu görülüyor. Özellikle sevgili izleyicilerimizin 900 lira seviyesinin altında bir gram altın olmadığını belirtmek isteriz,” ifadelerini kullanıyor ve “Eğer alım yapacaksanız gram altın fiyatının 915 lira olduğunu bilmeniz gerekir. Eğer ekranda gördükleri rakam üzerinden bir yol haritası belirlemişlerse hatalı bir karar vermiş olurlar,” diyor.

Altına benzer bir şekilde kripto para piyasasının da dolardaki yükselişten olumsuz etkilendiğini aktaran uzman, bu alanda düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve uzun vadeli yatırımcılar için fırsat olduğunu belirtiyor.

Uzman, dolar tahminini de aktardı

Bu hafta, uzun bir süredir 14 seviyelerinde olan doların değeri 15’in üzerine çıktı. Bu konuya dair yorumlarını paylaşan uzman, kısa vade için takip ettiği aralığın 14.8 ve 1.53 lira aralığı olduğunu belirtiyor. Yatırımcıların bu aralığı yakından takip etmesini tavsiye eden Memiş, Haziran ve Temmuz aylarında yeni zirvelerin görülebileceğini aktarıyor. 15 lira seviyesinin altına inilirse ise bu fırsatın değerlendirilebileceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir