Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.414
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.414
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bir Siber Güvenlik Şirketi, Popüler Marvel Filminin Torrentine Bağlı Kötü Amaçlı Bir Monero Madencisi Buldu

Spider-Man: No Way Home filmini internetten yasa dışı indirenler, kötü amaçlı Monero madenciliği yazılımlarına maruz kalabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Siber güvenlik firması ReasonLabs, “Spider-Man: No Way Home” filmini torrent ile indirecekleri Monero madencilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Yeni bir raporda, ReasonLabs araştırma ekibi, geçen hafta çıkışından bu yana dünya çapında 750 milyon dolardan fazla hasılat yapan yeni filmin Rus torrent dosyalarına eklenmiş Monero madencileri bulduğunu söyledi.

Bu kadar popüler bir filme, torrent indirmeleri biçiminde, kayıt dışı bir talep de yüksek olur.

ReasonLabs’a göre madenci, Windows Defender’a istisnalar ekleyerek, kalıcılık yaratır ve etkinliğini sürdürmek için bir bekçi süreci oluşturur.

ReasonLabs konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Kötü amaçlı yazılım, oluşturduğu dosyalar ve işlemler için ‘meşru’ adlar kullanarak, gözlerden uzak durmaya çalışır; örneğin, Google’a ait olduğunu iddia eden sihost64.exe gibi adlara sahip dosyaları bırakır ve svchost.exe’ye enjekte eder. Resmi olmayan kaynaklardan herhangi bir tür içerik indirirken ekstra dikkatli olmanızı öneririz. Bu ister bilinmeyen bir göndericiden gelen e-postadaki bir belge, ister şüpheli bir indirme portalındaki kırık bir program veya bir torrent indirmesinden bir dosya olsun.”

Kötü amaçlı yazılım, bir kodlama parçasıdır. Kullanıcının bilgisi ve onayı olmadan arka planda çeşitli işlemleri gerçekleştirmek üzere tasarlanmıştır.

Bilindiği üzere, Monero, gelişmiş gizlilik özellikleri nedeniyle bilgisayar korsanlarının tercih ettiği kripto para birimi olmuştur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir