Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.904
% 4.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.904
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bir Altcoin Daha Hacklendi: Bu Coin’ler Piyasaya Boşaltılıyor!

Yeni bir altcoin hack saldırısının kurbanı Ethereum tabanlı DeFi protokolü Inverse Finance oldu ve tonlarca coin piyasaya boşaltılıyor…

Inverse Finance (INV), bilgisayar korsanlarına milyon dolarlar kaptırdı

Başka bir gün, başka bir DeFi hack saldırısı. Inverse Finance (INV), multi-milyon dolarlık bir istismara maruz kalan en son Ethereum protokolü oldu. Sermaye açısından verimli getiri üretimine odaklanan bir stablecoin protokolü olan Inverse Finance, Cumartesi günü erken saatlerde bir hack saldırısında boşaltıldı. Blockchain güvenlik analizi şirketi PeckShield, saldırı gerçekleştikten birkaç dakika sonra Inverse ekibini Twitter’daki saldırıya karşı uyardı.

PeckShield, bir dizi tweet’te bilgisayar korsanının protokole 901 Ethereum yatırdığını ve Inverse’in INV token’inin fiyatını manipüle etmek için bir oracle manipülasyon hatası kullandığını açıkladı. Daha sonra varlıkları ödünç almak ve protokolü boşaltmak için INV’yi teminat olarak kullandılar. Etherscan verileri, bilgisayar korsanının protokolden YFI, WBTC ve Inverse’in kendi DOLA token’inde milyonlarca doları boşalttığını ve ardından varlıkları Ethereum için takas etmek için Uniswap gibi merkezi olmayan borsaları kullandığını gösteriyor.

Bilgisayar korsanına bağlı bu Ethereum cüzdanı, izlerini kaybettirmek için Tornado Cash işlem karıştırıcısı aracılığıyla yaklaşık 14.6 milyon dolar değerinde 4.200 Ethereum’u izlenemez hale getirdi. Cüzdan, yazım sırasında 250.000 doların biraz üzerinde. Inverse ekibi, saldırıyı bir tweet ile kabul etti, ancak henüz tam bir açıklama paylaşmadı. Gönderide, “Şu anda durumu ele alıyoruz, lütfen resmi bir duyuru bekleyin” dedi.

Altcoin fiyatı çakıldı

Başlangıçta Inverse Finance (INV) fiyatı, son 24 saatlik zaman diliminde %5,9 yükselişe 400 dolar civarında işlem görüyordu. Hack saldırısının ardından, dakikalar içinde yüzde 60’dan fazla değer kaybetti. INV fiyatı şu anda 300 doların altında işlem görüyor, düşüşle beraber piyasa değerinin önemli bir kısmını kaybetti.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız yakın tarihli gelişmelerde, Voltage Finance’in 4 milyon dolarlık stablecoin ve kripto para hırsızlığı yer aldı. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir