Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.570
% 4.70
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.570
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Binance’in Desteğini Aldı: Anchor Protocol (ANC) Nedir?

Dev Bitcoin borsası Binance, Anchor Protocol (ANC) isimli altcoin’i listeledi. Listeleme haberinin ardından altcoin fiyatı aniden yükseldi. Peki Anchor Protocol (ANC) nedir?  Anchor Protocol (ANC) nedir? sorusunu sizler için araştırdık. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz. İşte projenin tanıtımı ve diğer detaylar…

Anchor Protocol (ANC) nedir?

Anchor Protocol, Terra Blockchain’inde bir ödünç verme ve ödünç alma protokolüdür. Anchor, UST (Terra’nın USD ile sabitlenmiş sabit parası) mevduat sahiplerine yıllık %20 oranında istikrarlı bir getiri (APY) sunan, Terra üzerine kurulu merkezi olmayan bir para piyasasıdır. Borçlular, Terra’nın yerel tokeni olan tahvilli LUNA’yı ( bLUNA ) kullanarak UST kredilerini teminat altına alabilirler.

Anchor, desteği Solana’nın yerel tokeni SOL gibi diğer PoS katman-1’lerine genişletmeyi planlıyor. Protokol, borçluların LUNA teminatını stake ederek mevduat sahipleri için bir getiri sağlar. ANC, Anchor’un enflasyonist protokol tokenidir ve sahiplerine yönetim haklarının yanı sıra protokol kazançlarının bir yüzdesini sunar.

Anchor Protocol neden piyasada? Neyi amaçlıyor?

Anchor Protocol, Terraform Labs (TFL) tarafından oluşturulmuş Terra tabanlı bir uygulamadır. Lansmanı, TFL’nin Cosmos SDK tabanlı Terra Blokchain’ine üç temel finansal ilkeyi (UST aracılığıyla ödemeler, Anchor aracılığıyla tasarruflar ve Mirror Protocol aracılığıyla yatırım) entegre etme vizyonunun gerçekleştirilmesiydi.

Anchor Protocol, borç verenlere %20 getiri sunarak Terra’nın yerel stablecoin’i UST’ye olan talebi artırmak için kuruldu. Ayrıca geleneksel finans katılımcılarının DeFi ile entegre olmasına olanak tanır. Anchor, fintech platformlarının, borsaların ve B2B işletmelerinin entegre edebileceği ve faiz getiren tasarruf hesapları sunabileceği bir API’ye sahiptir.

Anchor, UST gibi Terra tabanlı stablecoin’lerin kullanım durumlarını genişletmek için Mirror Protocol ve TFL’nin Chai cüzdanlarıyla birleşiyor. Chai, Terra’nın KRW sabit parasını kullanan bir ödeme uygulaması olarak hizmet vererek Asya’da zaten bir miktar benimsenmeyi başardı. TFL, Anchor’ın çeşitli katman-1 yerel tokenlerini ödünç almak isteyen kullanıcılar için zincirler arası bir likidite kaynağı olarak hizmet etmesini öngörüyor. Ayrıca, kripto içinde sabit ve kaldıraçsız USD’ye sabitlenmiş getiri için bir kıyaslama oluşturuyor.

Anchor Token (ANC) nedir?

Anchor Token (ANC), Anchor Protocol’ün yönetim tokenidir. ANC tokeni, topluluk havuzunun nasıl harcanacağını önermek, parametreleri değiştirmek (örneğin, likit stake türevleri için LTV oranları) ve arz tarafına yeni teminat eklemek için oy kullanmak adına bir araç olarak kullanılır.

ANC ayrıca, yönetim altındaki protokolün varlıklarına göre Anchor’ın getirisinin bir kısmını da yakalar. Anchor, protokol fazlalık rezervlerinin %10’unu (UST cinsinden, mevduat sahiplerine ödenen gerekli %20’nin üzerinde getiri) ve tasfiye edilen teminatın %1’ini ANC hisse sahiplerine dağıtır. Protokol, kazanılan UST’yi alır ve ANC’ye değiştirir. Anchor, ücretleri ANC stakerlarına hisseleriyle orantılı olarak dağıtır.

ANC ayrıca borçlanma talebini ve ilk mevduat oranı istikrarını yeniden başlatmak için bir teşvik olarak kullanılır. Protokol, ödünç alınan miktarla orantılı olarak ANC tokenlerini her blokta stablecoin ödünç alanlara dağıtır. LUNA ve UST gibi ANC, Terra Blockchain’i, Ethereum ve Binance Smart Chain (BSC) dahil olmak üzere birden fazla zincirde mevcuttur. Shuttle köprüsü (Terra ve Ethereum arasında bir iletişim ağ geçidi) tarafından aktarıldığında, tokenler zincirdeki standardı benimser (örn. Ethereum için ERC20).

Sonuç

Bu makalede Anchor Protocol (ANC) nedir? sorusuna sizlerle birlikte yanıt aradık. Bu makale sadece bilgilendirici amaçla kaleme alınmıştır. Bu nedenle herhangi bir yatırım kararınıza referans gösterilemez! Anchor Protocol (ANC)’e ve diğer kripto paralara kendi detaylı araştırmanızı yapmadan kesinlikle yatırım yapmayın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir