Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.861
% 0.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.861
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Binance’in, Bitzlato ile Bağlantılı Olduğu İddia Edildi

Binance'in

Amerika Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), Binance’in kripto platformu Bitzlato ile bağlantılı olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz gün ABD Adalet bakanlığı düzenlediği basın toplantısında Rus Borsası Bitzlato’ya el koyduğunu açıklamıştı. FBI ajanları düzenlenen operasyon ile Bitzlato kurucusunu tutuklamıştı. Yaşanan gelişmeler sonrasında konu ile ilgi bir adım da Amerika Birleşik Devletleri Mali Suçları Uygulama Ağı FinCEN’den geldi.

Binance’ye Karşı Büyük İddia

FinCEN, 18 Ocak’ta yayınladığı bir belgede, Binance’nın, Bitcoin işlemleri açısından Bitzlato’nun ilk üç karşı alıcısı arasında yer aldığını iddia ettti.

Kuruma göre Binance, Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında Bitzlato’dan Bitcoin alan en büyük alıcılardan biriydi.

FinCEN, diğer karşı tarafların Rusya bağlantılı darknet pazarı Hydra ve “Finiko” olarak bilinen Rusya merkezli saadet zinciri olduğunu belirtti.

Öte yandan FinCEN, sıralamada ilk 3 alıcı içinde Binance’den bahsetmedi. Belgeye göre, Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında Bitzlato’ya en çok Bitcoin gönderenler Hydra, Finlandiya merkezli borsa LocalBitcoins ve Finiko oldu.

Binance’in Bitzlato’nun davasına karıştığı iddiası, borsanın operasyonları ve Rusya ile potansiyel bağları hakkında bazı endişeleri artırıyor.

Daha önce bilindiği üzere Binance, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı sekizinci yaptırım paketini kabul etmesinin ardından yaptırım uygulanmayan Ruslara hizmet vermeye devam etmeyi tercih eden borsalar arasındaydı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir