Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.437
% 2.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.437
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Binance’in 2 milyar dolarlık Bitcoin hareketi piyasayı korkuttu: CZ açıklama yaptı

Investing.com – Bitcoin, haftaya satıcılı başladı ve geçen hafta korunan16.500 dolar desteği aşağı yönlü kırıldı. Binance’in soğuk cüzdanından 2 milyar dolar değerinde 127.351 BTC’yi çıkarması ise piyasada endişelere yol açtı.

Blockchain faaliyetlerini takip eden Whale Alert, bugün 2 milyar dolar değerindeki 127.351 BTC’nin Binance tarafından yapıldığını ve Bitcoin miktarının soğuk cüzdandan yeni bir cüzdana aktarıldığını raporladı. Bu işlem sonrası Binance’in soğuk cüzdanının sıfırlandığı görüldü. Bazı piyasa katılımcıları, Bitcoin’in haftaya düşüşle başlamasını bu hareket bağlarken düşüşün devam edebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Bu noktada devreye giren Binance CEO’su Changpeng Zhao, malum BTC trasnferiyle ilgili açıklama yapma gereği duydu ve FUD’un yayılmasını engellemeye çalıştı.

CZ, işlemin Binance kontrolünde gerçekleştiğini söyledi

CZ, BTC hareketinin, sadece “Proof of Reserv” denetiminin bir parçası olduğunu söylerken denetçilerin, cüzdanın Binance kontrolünde olduğuna dair bir kanıt istemesi üzerine rutin bir transfer olduğunun altını çizdi.

Diğer yandan fon çıkış yapılan soğuk cüzdan ile ilgili işlemler incelendiğinde 26 Ekim’den bu yana büyük miktarlı BTC işlemleri yapıldığı görüldü.

Changpeng Zhao, tweet dizinin devamında 4 yıl önce attığı bir tweet’e atıfta bulunarak mevcut Blockchain işlemlerinin ve cüzdan değiştirme faaliyetlerinin yeni bir hareket olmadığını ima ederek konuyu netleştirmek istedi.

Bitcoin fiyatı, günün ilk saatlerinde düşüşün ardından gün içinde ortalama 16.200 dolar seviyesinde yatay kalmaya devam etti. En büyük kripto para, ABD işlem saatleri öncesinde kısıtlı bir toparlanmanın ardından negatif bir görünüme sahip.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance’in 2 milyar dolarlık Bitcoin hareketi piyasayı korkuttu: CZ açıklama yaptı” te bir düşünce

  1. Pingback: Binance Ceo’su CZ, Gürcistan Başbakanı İle Görüştü – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir