Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.517
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.517
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Binance’den Önemli Türkiye Kararı: Yasal İşlem Başlattı!

Binance’in Türkiye kolu Binance TR, bölgedeki yatırımcıları, sahte Binance reklam panoları ile devam eden bir dolandırıcılık girişimi konusunda uyardı. İşte detaylar…

Binance, Türkiye’deki kullanıcıları dolandırıcılara karşı uyardı

Türkiye, Binance’in birincil platformuna gelen toplam trafiğin yüzde 7’sinden fazlasını oluşturan çok sayıda kripto yatırımcısına ev sahipliği yapıyor. Binance’in ülkedeki popülaritesinden yararlanmaya çalışan Türkiye’deki dolandırıcıların, Binance temalı sahte fırsatların reklamını yapmak için çok sayıda reklam panosu kiraladığı tespit edildi.

Binance Türkiye tarafından yayınlanan son uyarıda, reklam panosunda Changpeng Zhao tarafından kurulan orijinal Binance’le hiçbir bağlantısı olmayan “Binance Tourist Exchange (Binance Turist borsası)” reklamı gösteriliyor. Reklam ayrıca, arandığında potansiyel kurbanları dolandırıcılara bağlayabilen telefon numaralarını da içeriyor.  Binance TR’nin yayınladığı uyarı tweet’i ise aşağıdaki şekilde:

Borsa, gerekli yasal işlemleri yapacak

Borsa, saldırıya geçme ve “dolandırıcılık faaliyetlerine açıkça karışan” kişilere karşı gerekli yasal işlemleri yapma niyetini ortaya koydu. Sahte iletişim numaralarıyla iletişime geçen yatırımcılar genellikle Binance’i temsil ettiğini iddia eden dolandırıcılar tarafından karşılaşıyor. Nihai hedefi kripto para çalmak olan dolandırıcıların, yatırımcıları yeni hesaplar oluşturmaya veya mevcut “seed” kelimelerini paylaşmaya yönlendirdiği tespit edildi.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, 15 Nisan’da borsa, hizmeti dünya çapında genişletmeye hazırlanırken Türkiye’deki ilk 7/24 müşteri hizmetleri merkezini başlattı. Borsa, dolandırıcılık vakalarını proaktif olarak azaltmak için bu müşteri desteğini kurdu. Bu tür dolandırıcılarla temas halinde olduğundan şüphelenen yatırımcıların, web sitesi veya mobil uygulama dahil olmak üzere resmi kanallar aracılığıyla Binance’in resmi müşteri desteği ile iletişime geçmeleri, dolandırıcılardan korunmak adına tavsiye ediliyor.

Bu sırada, işlem hacmiyle en büyük kripto para borsası, İspanya’daki türev hizmetlerini devre dışı bırakırken Comisión Nacional del Mercado de Valores’ten (CNMV) düzenleyici onay istedi. Binance’in İspanya’daki web sitesi türev açılır listesini kaldırdı ve yerel gazeteler, şirketin devlet kurumu tarafından belirlenen düzenlemelere ve uygunluk kriterlerine uymak için türev tekliflerini geçici olarak askıya aldığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir