Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.153
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.153
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance’deki Bu Altcoin Felaket Bir Satışla Çakıldı!

Binance borsasında işlem gören ve oldukça popüler olan altcoin Terra (LUNA), UST stablecoin’indeki sıkıntılar nedeniyle değer kaybı yaşamaya devam ediyor ve geçtiğimiz ay gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 90 düştü.

Altcoin fiyatında sert düşüş yaşanmaya devam ediyor

Daha geçtiğimiz haftalarda 100 doların üzerinde işlem gören kripto para biriminin şu anki değer, 6.83 dolar.  Terra Blockchain’inin yerel tokeni olan LUNA, 8 Mayıs’ta 65 dolar civarında işlem görüyordu. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere UST dün 0,70 doların altına düştü ve dolar ile pariteye geri dönmek için mücadele ediyor. 0.93 dolara kısmi bir toparlanmanın ardından 0.75 doların altına düştü. Terra’nın ortak yaratıcısı Do Kwon “UST için bir kurtarma planını açıklamaya yakın” olduğunu tweetledi. Herhangi bir kurtarma planının LUNA’yı da etkilemesi bekleniyor.

7 günlük LUNA grafiği

UST, karmaşık bir algoritmik strateji ile 1 dolarlık değerini koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Terra ekosistemindeki iki altcoin’in ikisinin de değeri aşağı doğru spiraller çizerken, arbitrajı teşvik eden strateji dağıldı. UST’nin düşüşü, ABD hükümet yetkililerinden stablecoin düzenlemeleri için çağrıları yeniledi. ABD’nin Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün yaptığı açıklamalarda aşağıdaki ifadeleri kullandı:

TerraUSD olarak bilinen bir stablecoin, bir çıkış yaşadı ve değer kaybetti. Bunun hızla büyüyen bir ürün olduğunu ve hızla artan riskler olduğunu gösterdiğini düşünüyorum.

Terra ekosistemindeki çöküş herkesi şaşırttı

Durum, kripto para şirketlerini de şaşırttı. Dün erken saatlerde, hacim olarak en büyük kripto para borsası olan Binance, “ağın istikrarlı olduğunu kabul edene ve bekleyen para çekme hacmi azalana kadar” LUNA’dan para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Çökmeden önce UST, en popüler üçüncü stablecoin idi (sadece Tether  (USDT)ve USD Coin’in ardından geliyordu). Bu tür kripto para birimleri, çalkantılı zamanlarda sakinlik sağlamak için tasarlanmıştır. Yine de, Terra’nın dolar sabitinden ayrılmasının, daha geniş kripto para piyasasına yayılan son satışların arkasındaki temel nedenlerden biri olduğuna inanılıyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir