Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.287
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.287
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance UST’yi Listeledi, Terra (LUNA) Yeni Bir Rekor Kırdı

Binance’ten gelen UST listelemesi haberinin ardından LUNA, 100 doları aşarak yeni bir ATH belirledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Terra’nın yerel tokenı LUNA, büyük rallisini sürdürüyor. LUNA, bir haftada %50’den fazla yükseliş yaşayarak 100 doları aşmayı başardı. Yükseliş Binance’in Terra’nın stablecoini UST’yi listeleyeceğini duyurmasıyla hız kazandı. 36.58 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan LUNA, Aralık başından bu yana %132.6, son 1 yılda ise %21.508 artış gösterdi. LUNA şu anda en büyük 9. kripto varlık olarak ilk 10’daki yerini koruyor.

Daha önce aktardığımız üzere Terra, Ekim ayında topluluk havuzunda tutulan 90 milyon LUNA’nın yakım teklifini onaylamıştı. Bu işlem ise, son 5 günde yakılan 7.5 milyon LUNA ile devam ediyor.

TVL Rekor Kırdı

Terra sadece fiyat açısından değil TVL değerinde de yeni bir rekora imza attı. DefiIlama verilerine göre, Terra’nın TVL değeri (total value locked) 21 milyar dolara ulaştı. Bu, daha bu ay yaklaşık 12 milyar dolarlık bir TVL’ye sahip olan protokol için yaklaşık %100 gibi büyük bir artışa denk geliyor. TVL açısından Binance Smart Chain’i geride bırakan Terra, Ethereum’un ise hemen altında yer alarak TVL ölçütünde en büyük ikinci protokol konumunda bulunuyor.

Binance, UST’yi Listeledi

Diğer taraftan dünyanın en büyük kripto varlık alım satım platformu Binance, Terra’nın stablecoini UST’yi listeledi. Kullanıcılar UST/BTC, UST/BUSD ve UST/USDT pariteleri ile işlem yapabiliyor. Ağın para politikasına göre, 1 UST basılabilmesi için 1 USD değerinde LUNA’nın yakılması gerekiyor. 

LUNA, yayın saati itibariyle 98.78 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir