Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.884
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.884
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Binance, Önemli Varlıkları Yanlışlıkla Aynı Cüzdana Taşıdı

Binance

Binance borsası, yanlışlıkla kullanıcı fonlarını ve token teminatlarını birlikte sakladığını kabul etti.

Merkezi borsalara olan güvenin sarsıldığı bu günlerde, dünyanın önde gelen kripto borsası Binance kritik bir hata yaptı. Borsa sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Binance, yanlışlıkla bazı kullanıcı fonlarının token teminatları ile beraber aynı cüzdanda saklandığını söyledi.

Sözcü, yaşanan hata sonrası söz konusu varlıkları özel teminat cüzdanlarına aktarma sürecini başlatıldığını aktardı.

Binance’den Kritik Hata

Hata ilk olarak Bloomberg tarafından yapılan bir haber ile ortaya çıktı. Habere göre Borsa, basılan bazı tokenlar ya da B-Tokenlar için teminatı yanlışlıkla müşteri varlıklarının da bulunduğu bir cüzdana taşıdı.

Binance’in rezerv kanıtı (PoR) sayfasına göre, borsaların kurumsal varlıkları ayrı hesaplara kaydedilmekte ve rezerv kanıtı hesaplamalarının bir parçasını oluşturmamakta.

Bloomberg’e göre Binance, B-token’ları yanlışlıkla kendi rezervleriyle karıştırarak sakladığını kabul etti ve sorunu kısa sürede düzeltmek için elinden geleni yapıyor.

Borsa sözcüsü, “Şirket bu hatanın farkındadır ve bu varlıkları özel teminat cüzdanlarına aktarma sürecindedir,” dedi.

Sözcü ayrıca Binance 8’in bir borsa soğuk cüzdanı olduğunu belirterek, teminat varlıklarının daha önce yanlışlıkla bu cüzdana taşındığını da sözlerine ekledi.

Özellikle FTX çöküşünden sonra çoğu borsa gibi Binance’de güven kazanmak için rezerv kanıtı sistemi başlattı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir